Son konular

Hz. Muhammed (s.a.v) in Medine'deki ilk mucizesi

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Hz Muhammedin ilk mucizesi
Hz Muhammedin mucizeleri
Hz Muhammedin Medinedeki ilk mucizesi İle İlgili Bilgi
Hz. Resulullah (s.a.v) in Medine’deki ilk mucizesi ne idi?

C 52- Peygamber-i Ekrem (saa) Medine-i Münevvere’ye hicret ettikten sonra, o şehre girdiğinde Müslümanlar devenin yularını tutup yalvararak O Hazreti evlerine davet ediyorlardı Resululah (saa) onlara cevaben şöyle buyurdu: “Devenin yularını bırakın, o kimin evinin önünde yatarsa, ben onun konuğu olurum”

Bunun üzerine deveyi bıraktılar, deve hareket edip Ebu Eyyub-i Ensari’nin evine ulaştığında, onun kapısının önünde yattı Ebu Eyyub, bunu görünce yüksek sesle: “Ey anne! Kapıyı aç Zira kalplerin en değerli şahsı olan Hz Muhammed (saa) geldi” dedi

Ebu Eyyub’un, gözleri kör olan annesi kapıyı açıp şöyle dedi: “Esef, yüz esef! Keşke gözüm olsaydı da Resulullah (saa)’in nurlu yüzünü görseydim”

Resulullah (saa) bunu duyunca, lütfedip rahmet elini onun gözlerine çekti O anda gözleri iyileşerek Hz Peygamberin nurlu yüzünü gördü Bu Resulullah (saa)’in Medine’deki ilk mucizesi idi

Alıntı

Similar threads

• Soru
Hz Muhammedin ilk mucizesi Hz Muhammedin mucizeleri Hz Muhammedin Medinedeki ilk mucizesi İle İlgili Bilgi Hz. Resulullah (s.a.v) in Medine’deki ilk mucizesi ne idi? C 52- Peygamber-i Ekrem (saa) Medine-i Münevvere’ye hicret ettikten sonra, o şehre girdiğinde Müslümanlar devenin yularını tutup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Hz Muhammedin ilk mucizesi Hz Muhammedin mucizeleri Hz Muhammedin Medinedeki ilk mucizesi İle İlgili Bilgi Hz Resulullah (sav) in Medine’deki ilk mucizesi ne idi? C 52 Peygamberi Ekrem (saa) Medinei Munevvere’ye hicret ettikten sonra, o şehre girdiğinde Muslumanlar devenin yularını tutup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Peygamberimizin özellikleri Hz Muhammed'in Üstün Özellikleri hz muhammedin özellikleri hakkında bilgi hz muhammedin özellikleri bilgisi Peygamber Efendimiz (a.s.m.), Allah (c.c.) tarafindan seçilmis olmasi itibariyle maddî ve mânevî yönden çok üstün özelliklere sahiptir. Öyle ki bugün Islâm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
  • Soru
Hz Alinin Kahramanlığı Ahzap Savaşı’nın en hassas ve tarihş kesitlerinden biri, Hz Ali (as)’ın Amr b Abduved ile yaptığı dovuştur Tarih kitapları bu konuyu şoyle işlemişlerdir: İslam duşmanları, Arapların en guclulerini Muslumanlarla savaşmaları icin bir araya toplamışlardı Onlar arasında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
hz muhammedin eğitimle ilgili hadisleri, peygamberimizin eğitimle ilgili sözleri, hz muhammedin eğitim ile ilgili sözleriHz. Muhammed (s.a.v)' in Eğitim ve Öğretimle İlgili Sözleri Eğitim ve öğretim iki ayrı unsur değil, birbirine sımsıkı kenetlenmiş bir bütündür. Peygamberimiz eğitirken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Üst Alt