AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam etmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hz. Muhammedin mekkedeki faaliyetleri kronolojik tablosu

SoruCevap

Üye
Tepkime
63
Coin
256,935
Hz Muhammedin mekkedeki faaliyetleri kronolojik tablosu

İlk iş olarak Hz Peygamber Kabe ’ye yonelerek putlardan temizler O gun bu gundur Kabe ’nin icinde hicbir put bulunmaz Sonra da Kabe ’ye gelen Mekkelilere bir konuşma yapar Konuşmanın ana teması tevhit nubuvvet ve ahirettir Sonra da;
forumsoncom Linkleri Sadece Uyeler Gorebilir Uye Olmak İcin Tıklayınız
* Ey Kureşliler bugun sizlere ne yapacağımı sanıyorsunuz diye sorar?
* Sen iyi bir kardeşsin senden iyilik umuyoruz diye cevap verilir
* Ben de size Hz Yusuf ’un kardeşlerine yaptığı gibi; bugun size gecmişten dolayı azarlama yok ’ diyorum der

Bu aynı zamanda Peygamber ’in ilk genel affı olur Hz Peygamber yıllarca kendine ve Muslumanlara eziyet eden Kureyş ’i ve Mekkelileri affeder Bu uygulama zamanla daha cok Mekkelilerin ozellikle genclerin musluman olmasını kolaylaştırır ve hızlandırır Ayrıca Hz Peygamber Kureyş gibi azılı bir duşmandan kurtulmuş olur Bu durum hem Kureyş ’ten cekinen hem de Kureyş ’ten yardım alarak Muslumanlara saldıran kabileleri de etkiler Ve kısa zamanda ya musluman olurlar ya da sulh anlaşması yaparlar
Bu gelişmeler Muslumanların artık Mekke dışındaki kabilelere hatta Arap yarımadasının dışına cıkarak oralarda da İslamı tebliğ etme gorevini hızlandırır Bir başka ifadeyle İslam dini artık Arap yarımadasından cıkarak dunyaya doğru yayılmaya ve butun insanlığın şirkten kurtuluşuna vesile olmaya başlar

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt