İnsanların icki kadehlerini tokuşturmalarında iki sebep belirtilmektedir: İnsanların beş duyusunu tatmin amacıyla şarap kadehini sofrada cın sesiye tokuşturmak Şarabın rengi, gorme; diliyle tat alma; burunla koklama;eliyle dokurma,ve cın sesiyle işitme Şarap butun duyguları tatmin eder anlamını taşır Antik cağlarda bir insanın duşmanını yemeğe davet edip, ona zehirli icki sunması doğal sayılıyordu Ev sahibi ickinin zehirsiz olduğunu kanıtlamak icin kendi ickisini havaya kaldırır ve misafirin ickisinden bir yudumun kendi kadehine dokulmesini isterdi Sonra aynı anda ickilerini icerlerdi Misafir boyle durumda ev sahibine guvenini gostermek icin kadehini ev sahibinin yukarı kaldırdığı kadehe hafifce vurur, cın sesiyle ickiyi denemeye gerek olmadığını gosterirdi