İftarda Ne Pişirsem 2024
İftar İcin Yemek Tarifleri
imagesiftardanepisirsem5ae882d31d77e
İftar sofralarınızı donatabileceğiniz yemek onerilerini sizin icin araştırdık:
Dereotlu Kabak Corbası
Malzeme:
250 gram kabak
45 su bardağı sut
3 corba kaşığı Bizim Mutfak Un
2 corba kaşığı Bizim Aycicek Yağı
1 tatlı kaşığı sebze ceşnisi
Yeteri kadar Tuz, karabiber
Bir miktar dereotu
Kabakları rendeleyin Sıvıyağ ile unu bir tencereye alıp un pembeleşinceye kadar kavurun Sut ve rendelenmiş kabakları ilave edip kaynatın Tuz, karabiber ve sebze ceşnisini ilave edin 15 dakika kaynattıktan sonra dereotuyla susleyerek servis yapın
sodalı borek
Malzemeler:
6 adet yufka
beyaz peynir
1 su bardağına yakın eritilmiş tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı sut
1 şişe soda (yaklaşık 220ml)
Hazırlanması:
Oncelikle tepsinizi yağlayın 1yufkayı ortadan ikiye bolerek tepsiye yayın 2yufkayı da aynı şekilde koyun 3yukanın yarısını yayıp uzerine peyniri koyun Diğerlerini de onceki yufkalar gibi yayın En ustteki yufka duz olacak (Bu arada bunların arasına hicbir karışım koymuyoruz)
Tepsiye dizme işiniz bittikten sonra bıcakla boreğinizi dilimleyin ve 1 sodayı yufkanın uzerine gezdirin Sonra başka bir kabın icinde hazırlanan sut+yumurta+tereyağ karışımını iyice cırpın ve hepsini yufkaların uzerine dokun 20 dakika daha bekleyin
200 derecede uzeri nar gibi kızarana kadar pişirin
lahana sarması
malzemeler:
1 adet orta boy lahana
ici:
300g kıyma
4 buyuk baş kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 su bardağı pirinc
yarım yemek kaşığı domates salcası
tuz
karabiber
1 cay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nane
ayrıca:
yarım cay bardağı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı domates salcası
kaynamış su
hazırlanması:
1 lahananın tersini cevirip kocan kısmını bıcakla koni şeklinde keserek cıkartın yapraklarını tek tek ayırın
2 derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın kaynayan suda lahanaları 12 dakika bekleterek 3 partide kaynatın daha sonra bunları suzgece alıp soğumaya bırakın bu arada belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma icini hazırlayın
3 sarma işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıcakla kesin cıkan damarları sarmalar tencerenin altına yapışmasın diye tencerenin tabanına yayın yapraklardan bir avuc buyukluğunde parcalar alıp bir ucuna dolmalık icten bir tatlı kaşığı koyun yaprağın yan kenarlarından birini kapatıp biraz sarın, sonra obur kenarı da bukup rulo şeklinde tamamen sarın sert kısımlar bazen bukulmeyebilir ama sorun değil, yine de ici taşmıyor
4 tum sarmaları tencereye dizin uzerlerine yarım cay bardağı zeytinyağı gezdirin yarım yemek kaşığı domates salcasını bir kase suda ezerek sarmaların uzerine dokun ayrıca sarmalarla yuze yuz gelecek bicimde kaynamış su ekleyin uzerlerine tencereye oturacak bicimde bir tabak kapatın (boylece sarmalar uste cıkamaz) su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirincler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20 dakika)
İftar Secenekleri:
Tencerede Kofte Patates
Sade Pirinc Pilavı
tavuk suyu corba
zeytinyağlı barbunya
lahana dolması
salata
hasanpaşa kofte ve pilav
kabak tatlısı
ekşili terbiyeli kofte
zeytinyağlı yaprak sarması
zeytinyağlı taze fasulye
su boreği (hazır)
mantı
yaprak sarması
biber dolması
kuzu kapama + pilav
mevsim salatası
havuclu kereviz salata
coban salata
domates soslu kuzu pirzola+pilav
gullac
mercimek corbası
sı
kol boreği
muhallebili kadayıf
İftar İcin Yemek Tarifleri
imagesiftardanepisirsem5ae882d31d77e
İftar sofralarınızı donatabileceğiniz yemek onerilerini sizin icin araştırdık:
Dereotlu Kabak Corbası
Malzeme:
250 gram kabak
45 su bardağı sut
3 corba kaşığı Bizim Mutfak Un
2 corba kaşığı Bizim Aycicek Yağı
1 tatlı kaşığı sebze ceşnisi
Yeteri kadar Tuz, karabiber
Bir miktar dereotu
Kabakları rendeleyin Sıvıyağ ile unu bir tencereye alıp un pembeleşinceye kadar kavurun Sut ve rendelenmiş kabakları ilave edip kaynatın Tuz, karabiber ve sebze ceşnisini ilave edin 15 dakika kaynattıktan sonra dereotuyla susleyerek servis yapın
sodalı borek
Malzemeler:
6 adet yufka
beyaz peynir
1 su bardağına yakın eritilmiş tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı sut
1 şişe soda (yaklaşık 220ml)
Hazırlanması:
Oncelikle tepsinizi yağlayın 1yufkayı ortadan ikiye bolerek tepsiye yayın 2yufkayı da aynı şekilde koyun 3yukanın yarısını yayıp uzerine peyniri koyun Diğerlerini de onceki yufkalar gibi yayın En ustteki yufka duz olacak (Bu arada bunların arasına hicbir karışım koymuyoruz)
Tepsiye dizme işiniz bittikten sonra bıcakla boreğinizi dilimleyin ve 1 sodayı yufkanın uzerine gezdirin Sonra başka bir kabın icinde hazırlanan sut+yumurta+tereyağ karışımını iyice cırpın ve hepsini yufkaların uzerine dokun 20 dakika daha bekleyin
200 derecede uzeri nar gibi kızarana kadar pişirin
lahana sarması
malzemeler:
1 adet orta boy lahana
ici:
300g kıyma
4 buyuk baş kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 su bardağı pirinc
yarım yemek kaşığı domates salcası
tuz
karabiber
1 cay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nane
ayrıca:
yarım cay bardağı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı domates salcası
kaynamış su
hazırlanması:
1 lahananın tersini cevirip kocan kısmını bıcakla koni şeklinde keserek cıkartın yapraklarını tek tek ayırın
2 derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın kaynayan suda lahanaları 12 dakika bekleterek 3 partide kaynatın daha sonra bunları suzgece alıp soğumaya bırakın bu arada belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma icini hazırlayın
3 sarma işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıcakla kesin cıkan damarları sarmalar tencerenin altına yapışmasın diye tencerenin tabanına yayın yapraklardan bir avuc buyukluğunde parcalar alıp bir ucuna dolmalık icten bir tatlı kaşığı koyun yaprağın yan kenarlarından birini kapatıp biraz sarın, sonra obur kenarı da bukup rulo şeklinde tamamen sarın sert kısımlar bazen bukulmeyebilir ama sorun değil, yine de ici taşmıyor
4 tum sarmaları tencereye dizin uzerlerine yarım cay bardağı zeytinyağı gezdirin yarım yemek kaşığı domates salcasını bir kase suda ezerek sarmaların uzerine dokun ayrıca sarmalarla yuze yuz gelecek bicimde kaynamış su ekleyin uzerlerine tencereye oturacak bicimde bir tabak kapatın (boylece sarmalar uste cıkamaz) su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirincler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20 dakika)
İftar Secenekleri:
Tencerede Kofte Patates
Sade Pirinc Pilavı
tavuk suyu corba
zeytinyağlı barbunya
lahana dolması
salata
hasanpaşa kofte ve pilav
kabak tatlısı
ekşili terbiyeli kofte
zeytinyağlı yaprak sarması
zeytinyağlı taze fasulye
su boreği (hazır)
mantı
yaprak sarması
biber dolması
kuzu kapama + pilav
mevsim salatası
havuclu kereviz salata
coban salata
domates soslu kuzu pirzola+pilav
gullac
mercimek corbası
sı
kol boreği
muhallebili kadayıf