İhsaniye Köyü Merkez Kütahya

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,936
Merkez İhsaniye Köyü - İhsaniye Köyü Hakkında - İhsaniye Köyü Tanıtımı - İhsaniye Köyü Resimleri - İsmicik Köyü





Köy Muhtarı: CELAL KARAKAYA

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:
0 (274) 244 40 83

Merkez İhsaniye Köyü - İsmicik - Değirmenözü Köyümüz halkının çok dinamik bir geçmişi vardır. Osmanlı döneminde balkanlara yapılan akınlar sonrasında Türk ve İslam kültürü disiplinini tam olarak taşıyan anadolu kentlerinden ( ağırlıklı olarak Karaman Bölgesinden) seçilen koloniler balkanlara yerleştirildiler. EVLAD-I FATİHAN olarak anılan bu insanlar öz kültürümüzü, görgü ve ahlaki davranışlarımızı, medeniyetden sanata, pekçok alanda izler bıraktılar ve bulundukları bölgeleri etkilediler. ancak imparatorluğun yavaş yavaş kan kaybetmesi bölgedeki huzur be barışı bozdu. Bilhassa Osmanlı rus harbi bardağı taşıran son damla oldu. Bölgedeki Türkler tehtid edildi ve göçe zorlandı. ilerleyen dönemlerde hatta 1989 tarihine kadar bu süreç devam etti. Köyümüz, bu tarihi süreçteki, ilk göç sonrasında kurulmuştur. Bulgaristanın Tuna Boyundan (Silistre, Deliorman bölgelerinden) göçen bu koloni, önce Çanakkale Bayramiçe, oradanda Kütahya Belkavak bölgesine daha sonrada bugünkü yerine yerleşmiş yaklaşık 120 yıllık geçmişi olan bir köydür.

Köyümüzün bulunduğu yerde tek başına yaşayan Esma, isminde yaşlı bir kadın yaşarmış. Esma kadının büyük bir kuyusu varmış. Buraya yerleşen koloni ilk olarak bölgeye "Esmacık Kuyusu" ismini vermişler. Zaman içinde "Esmacık" diye kısaltmışlar ve şiveye uydurarak "İsmicik" ismini vermişler. Ancak resmi olarak verilen isim halkın kanıksadığı isim olmamış yerine İhsaniye köyü ismi verilmiştir. (bundan dolayı yetkililere birazcık kırgınız) Köyümüzden geçen tren yolu üzerinde istasyonumuz vardır. TCDD köyümüzdeki istasyona Değirmenözü durağı ismini verdiği için köyümüz Değirmenözü diye de anılır.

Köyümüz Çanakkale ve birinci dünya harbinde çok şehit vermiştir. Babasız büyüyen yaşlılarımız yaşadıkları sıkıntılı günleri gururla karışık, göz yaşı içinde anlatmaktadırlar. Köyümüzün kuzey batı yönündeki Karatepe diye anılan bölgede hala savaşın izleri olan Mevzileri görmek mümkündür. Birinci dünya harbinde büyük yıkım yaşayan köyümüz, harbin ardından tekrar inşaa edilmiştir İsmicik Köyü frig vadisi diye anılan bölge sınırları içindedir. Köyün doğu yakasında Bulunan Haymana köyü ile ismicik Köyü arasındaki volkanik tüf tepesi üzerinde frigliler tarafından inşaa edilen mağaralar vardır.

Verimli ve alivyonlu toprak yapısına rağmen, sert iklim koşullarından dolayı karasal iklim ürünleri olan tahıl ağırlıklı tarım ürünleri yetiştirilmektedir. Hayvancılık neredeyse terkedilmek üzeredir.

Geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Ancak 20 yıldan beri Etiborun köyümüzün sınırları içine kurduğu dolum paketleme ve sevketme ambarları sayesinde köyümüzün ana geçim kaynağı madenciliğe kaymıştır.

İsmicik köyüne geldiğinizde iki önemli şeyi görecek veya hissdeceksiniz. Yüksek oksijen ve karatepeden seyredeceğiniz sonsuz ova mazarası.

Altyapı Bilgileri


Sağlık Evi
Var / Faal Değil
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Var / Faal
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Yok
Su Şebekesi
Var
Kanalizasyon
Yok



Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt