Reputation:
Iki tekne karşılaşırsa ne olur?
Motorla Hareket Eden İki Tekne Karşılaştığında Eğer yolları birbirine kesişecek şekilde karşılaşıyorlarsa, sancak tarafında kalan tekneye diğeri yol vermelidir. Dar kanallarda ise temel kural herkesin kendi sancak tarafında yol almasıdır.Kuvvetle yürütülen tekne ne demek?
Kuvvetle yürütülen tekne ne demek?(b) "Kuvvetle yürütülen tekne" deyimi: Makine ile yürütülen herhangi bir tekne anlamına gelecektir. (c) "Yelkenli tekne deyimi": Var olsa bile yürüten makinesinin kullanılmaması şartıyla, yelken ile seyreden bir tekne anlamına gelecektir.
Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü neden önemlidir?
Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü neden önemlidir?Denizde Çatışmayı Önleme Tüzüğü yada denizciler tarafından kullanılan adıyla Colreg, denizde gemilerin emniyetli seyir yapması için oluşturulmuş kurallar bütünüdür. Gemilerin yaptıkları kişisel hatalar nedeniyle yapılan soruşturmalar incelendiğinde her zaman başvurulan bir önemli bir kaynaktır.
Boyu 50 metre veya daha uzun kuvvetle yürütülen teknelerde pruva silyon feneri ile borda fenerleri arasındaki kural nedir?
(ii) Boyları 50 metreden daha kısa olan bir teknenin gösterme yükümlülüğü bulunmaması hali hariç, kıç tarafa doğru ve baş taraftakinin yukarsında ikinci bir silyon feneri; (iii) Borda fenerleri; (iv) Bir pupa feneri gösterecektir.Colreg kaç bölüm?
Colreg kaç bölüm?Colreg kuralları yada denizde çatışmayı önleme tüzüğü dört bölüm ve dört ek kısımlarından oluşmaktadır. Tüzük uluslararası bir kaynaktır ve yerini başka hiçbir kaynak dolduramaz.
Trafik ayırım düzenin olduğu yerde karşıdan karşıya geçmek zorunda olan bir tekne nasıl geçecektir?
Trafik ayırım düzenin olduğu yerde karşıdan karşıya geçmek zorunda olan bir tekne nasıl geçecektir?(c) Bir tekne mümkün olduğu kadar, trafik şeritlerinde karşıdan karşıya geçmekten kaçınacaktır. Fakat böyle bir geçiş zorunluluğunda olduğu zaman, geçişi uygulayabileceği kadar genel trafık akımı yönüne dik açıya en yakın bir açı ile yapacaktır.
Aşağıda bulunan teknenin rüzgar altı hangi tarafıdır?
8. Teknenin kumanda edildiği kısmı "Köprüüstü", köprüüstünden ileri doğru bakıldığında teknenin sol tarafında kalan bölümü "İskele", sağ tarafı ise "Sancak" olarak adlandırılır. 9. Teknenin rüzgârın estiği tarafta olan bölümü "Rüzgâr Üstü" diğer tarafı ise "Rüzgâr Altı" olarak adlandırılır.Özel tekneyi kimler kullanabilir?
Özel tekneyi kimler kullanabilir?(1) Özel tekneler hiç bir şekilde ticari amaçla kullanılamaz. Bu tekneler, malikleri veya yetki verdikleri kişiler teknede bulunmaları kaydıyla, akraba ve arkadaşlarını gezi, eğlence ve amatör balıkçılık amacıyla tekneye alabilirler.