Son konular

il il Kurban Bayramı namaz vakitleri

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Efendimiz (s.a.s.) bir mecliste otururlarken oraya îslâmiyetin baş düşmanlarından Ebu Cehil geldi. Hiçbir şey konuşmadan Peygamberimizin yüzüne epeyce dikkatlice baktıktan sonra:
— Ya Muhammed! Sen ne kadar çirkin suratlı acayip görünüşlü bir insansın dedi.
Peygamberimiz hiç kızmadı hiddetlenmedi. Ona:
— Doğru söylüyorsun ya Eba Cehil buyurdular.
Orada bulunanlar bundan pek bir şey anlamamışlardı.
Biraz sonra aynı yere Hazreti Ebu Bekir (Radıy u Anh) geldiler.
Oda bir müddet Sall ü aleyhi ve sellem efendimizin mübarek veçhi şerifine baktıktan sonra:
— Ya Resul ! Anam babam nefsim ve bütün varlığım sana feda olsun. Sen ne kadar güzel yüzlü güzel görünüşlü tatlı sözlüsün. Ben senden daha güzel bir insan görmedim dedi.
Hazreti Peygamber Efendimiz ona da:
— Doğru söyledin Ya Ebu Bekir! buyurdular. Her iki zıd söze de aynı şekilde mukabele ederek tasdik eden Peygamberimizin yanındakiler:
— Ya Resûl ! Biri çirkinsin dedi. Onu tasdik ettiniz diğer birisi ise güzelsiniz dedi onu da tasdik ettiniz. Bu nasıl oluyor bize anlatır mısınız? dediler.
Hazreti Peygamber Efendimiz şöyle buyurdular: — Ben aynayım. Kim bana bakarsa kendi suretini görür. Ebu Cehil kendi çirkinliğini gördü çirkinsiniz dedi. Ebu Bekir ise; kendi yüzündeki Nur-u ilâhiyi seyretti güzel dedi buyurdular.

Similar threads

• Soru
Efendimiz (s.a.s.) bir mecliste otururlarken oraya îslâmiyetin baş düşmanlarından Ebu Cehil geldi. Hiçbir şey konuşmadan Peygamberimizin yüzüne epeyce dikkatlice baktıktan sonra: — Ya Muhammed! Sen ne kadar çirkin suratlı acayip görünüşlü bir insansın dedi. Peygamberimiz hiç kızmadı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Peygamber Efendimizin Hicreti Peygamber Efendimiz Neden Hicret Etti Peygamberimiz Mekke'de doğmuş ve İslâmiyet'i tebliğ etmek üzere burada görevlendirilmişti. Doğup büyüdüğü Mekke halkı genelde müşrikti, putlara tapıyorlardı. Halbuki ibâdet yalnız Allah'a yapılır. Çünkü yaratan 0, yaşatan 0...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
  • Soru
Peygamber Efendimizin Dürüst Kişiliği Peygamber Efendimizin Dürüstlüğü Hakkında Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed'in (sav) doğruluğu dürüstlüğü Hz, Muhammed (a.s.) yirmibeş yaşlarına geldiği zaman Mekke şehrinde onun dürüst ve namuslu bir genç olduğunu artık herkes biliyordu. Şehirde zengin ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru
Hazret-i Fatıma (ra) Rasulullah'ın Neslini Devam Ettiren Nur Yumağı Hazreti Fâtıma radıyallahu anhâ Nebîler Efendisinin son çiçeği Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimizin dünyada neslini devam ettiren nur yumağı Kızlarının en küçüğü Cennet gençlerinin efendileri Hz Hasan ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
  • Soru
Allah Rasulu'nden latifeler Peygamber Efendimizin dadılığını yapmış bulunan Ummu Eymen, bir gun Peygamber Efendimize gelerek O’nu evine cağırır: “Ya RasUlallah, kocam sizi cağırıyor! Allah RasUlu: “O da kim, hani şu gozlerinde beyazlık olan adam mı? diye sorar Ummu Eymen, heyecanlanır: “Kocamın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt