İlaclama işi yapılırken canlı hucrelere neler oluyor sizce? Guzel bir soru Yamtı guzel değil ama! Ne olacak, tabii ki olduruluyor ve biyoelektrik alanları tamamen altust ediliyor Peki neden ilaclanmış yiyecekler (buna “taze sebze ve meyveler de dahil) yiyoruz o zaman? Bu da ikinci guzel sorumuz Yiyeceklerin coğu, haşarat ve bakterileri kontrol altına almak ve bozulmayı geciktirmek icin hala yaygın olarak ilaclanıyorlar
Taze meyve ve sebzeler, balık, kumes hayvanları, domuz, buğday ve otlar yuksek oranda radyoaktif madde iceren cesium137 ile parlatılıyor Kırmızı et ve balık, usteye girmek icin bekliyorlar Acaba bu ilaclanmış yiyecekleri yemek guvenli mi? Devletin resmi yanıtı “evet Ne var ki FDA’nm bilim adamları başka bir şey soyluyorlar: “İlaclama, faydalı bakterileri de oldurebilir Oysa faydalı bakteriler, hastalığa neden olan zararlı bakterilerin uremesini kontrol altma almak icin onlarla savaşırlar
Duşuk dozlu radyasyonla bakterilerin oldurulmesi ise, hastalığa neden olan zararlı bakterilerin yaşaması icin ortam hazırlar Burada sorulması gereken bir soru daha var: Sağlık ve insan Departmanı Servisi neden “duşuk seviyede ışınlama (radyasyon) sozcuğunun uzerinde duruyor? Sebzenin uzerindeki haşaratı ve diğer organizmaları oldurmek icin kullanılan 100000 değerindeki ışın, uc milyondan fazla goğus rontgeni ışınına eşittir Şuphesiz, yiyecekleri korumak icin kullanılan bu metodun ne kadar buyuk bir yanlış olduğunu, yalan gelecekte yapılacak olan araştırmalar gosterecektir
Tarım ilacına bakış
Kendi arka bahcemizdeki sebzeleri ve meyve ağaclarını bocek ilaclarıyla ya da spreylerle ilaclasaydık, o sebze ve meyveleri yemeleri icin cocuklarımıza vermezdik Her gun dukkandan satın aldığımız urunlerin bundan bir farkı yok Tarımsal ilac kullanımı yıldan yıla artmaya devam ediyor (son on sekiz yılda yuzde 170 artmış durumda) 1993′te yapılan bir anketin 1995′te acıklanan sonucuna gore USDA, test edilen 7328 ornek uzerinde 20329 adet kimyasal kalıntı buldu Uzerinde en az bir ceşit kimyasal maddeye rastlanan ornekler arasında, başı ceken besin %97 oranıyla elma olmuştur10
Tarım ilacı kullanımındaki artışla kanser oranlarındaki artış arasındaki paralellik uc Amerikalıdan birini etkiler durumdadır Tarımsal ilaclara maruz kalma ile kansere yakalanma olasılığı arasındaki ilişkiyi ortaya koyan araştırmalar kimyasal yuklu yiyecekleri yememek icin bircok onemli neden sunuyor
Genetikleriyle oynanmış besinler
Gen muhendisliği, yiyecek uretiminin son modası olsa da bu yeni bir şey değil Standardizasyonun moda olmaya başladığı 1950′lere baktığımızda, plastik poşeti patlatmayan yuvarlak uclu havuclar; tadı icin değil de tam bolunebilir standart bir ağırlık icin yetiştirilen domatesler (orneğin sekiz tanesi yarım kilo gelen domatesler); hatta hicbir şeyde kullanılmayan ama sırf gorunumu nedeniyle oldukca populer olan minyatur Hint mantarlarını goruyoruz
Bugunun akıllı teknolojisi bazen beslenme sınırlarını aşıyor olsa da, olanakları genişletmiş durumda
Bu teknoloji bize aynı iyi niyet ve ictenlikle, beyaz ekmeği ve yapay tatlandırıcıları da verdi Aynı teknoloji bize haşare istilasına, don ve kuraklığa karşı dayanıklı bitkiler, bol sutlu inekler, tezgahta curumeden iki ay kalabilen domatesler ve az yağlı etler de veriyor Butun besin grupları icinde, genetik olarak bozulmuş besinler de sofralarımıza gelmek icin hazırlar Ama biz bunun olası yan etkilerine hazır mıyız?
Genetiğiyle oynanmış besinlerin bu vaatlerine rağmen cok ciddi problemleri olduğu da dikkate alınmalıdır Buyumekte olan bu alan hem iyi hem de kotu ozellikleri acısından değerlendirilmelidir İyi olan yonu, aclık ceken ulkelerdeki gıda miktarını artırabilme olanağıdır Kotu olan ise, beslenmenin DNA’sının bozulmasının insan bedeni uzerinde yaratacağı ciddi ve uzun sureli etkiler olabilir
Gıdaların bedendeki kromozomlar uzerinde etkisi olduğunu biliyoruz Yani yapısı zarar gormuş gıdaların, bedenimizin her yerine kucuk fakat onemli negatif etkileri olabilir Genetik muhendisliği, besinlerin kimyasını genetik yapılarıyla oynayarak ve ceşitli DNA’lan birleştirerek değiştirir Bu da urunun son halinde uyumsuz bir mineral yapı oluşturur Sorumuz şu: Bu duzenleme mutasyona uğramış besinler icin bir potansiyel oluşturur mu? Ben oluşturduğuna inanıyorum
Farklı yiyeceklerden alınan DNA’lan birleştirmek, farklı uc ulkeden uc insanı alıp kucuk bir odaya kapatmak ve birbirlerini cok iyi anlamalarını beklemek cunku hepsi insandır – gibidir Tıpkı bunun gibi, besinler ve mineraller de kendi kaynaklarından koparılıp bir yere tıkılamazlar Bedene faydalı olabilmeleri icin, birbirleriyle iletişim kurmaları şarttır
Asıl endişe yaratan şey şudur ki, DNA’daki değişimlerin, besini hucrelere ceken ve hucreler tarafmdan kolayca absorbe edilebilen canlı besinlerin elektromanyetik yukunu nasıl etkilediğini hala bilmiyoruz Kır kahvesinin birbirine bağlı renkli ışıkları sonmuştur, cunku ampullerden biri patlamıştır Beden hucreleri ve besinler arasmdaki ilişki de buna benzer
Yapının bir parcasının bozulması ya da durması, fonksiyonların da durmasma neden olabilir Urunun son hali gercek bir yiyecek gibi gorunse de sahip olduğu besin yapısının, o yiyeceğin doğal halindeki gibi doğal hucrelerine uyumlu olup olmadığım hala bilmiyoruz
Bunların hepsi incelenmiş ve kanıtlanmış şeylerdir Genetiği ile oynanmış besinlerin sinsi birer tehlike olduğunu da biliyoruz Meyvenin genlerindeki bozulmanın, urunun son halini sağlıksız bir hale getireceğini kim duşunebilir ki? Melez elmaların başına neler geldi? O lezzetli kırmızı elma, orijinal halinden elli kat daha tatlı Gen değişimi konusu, yendiğinde cevre felaketlerine mukemmel bir katkı sağlayan aşırı fruktozlu yiyeceklere yonelmiş durumdadır Bazı insanlar elmanın sıradan gorunumunun ticari acıdan kotu olduğunu duşunuyorlar Ben onlara katılmıyorum
Araştırmacılar şimdi bu test edilmiş ve kanıtlanmış şeker değişimini goz onunde bulundurmalı, mutasyona uğradığında kemikteki mineralleri aşıran aminoasitler gibi tamamlayıcı maddeleri kontrol etmelidirler Domatesin raf omrunu uzatmak icin balık genini domatese; domuz etinin guvenilirligini ve buyukluğunu artırmak icin insan genini domuza aktarmak; sentetik steroidi sığıra enjekte ederek gen havuzunu genişletmek gibi gen bozulmalarının uzun sureli etkileri hakkında daha cok şey bilmemiz gerekiyor Butun bu “ileri teknolojilerin cok onemli bir etkisi vardır ve eminim ilerleyen zamanlarda insan sağlığını ciddi bir şekilde etkileyecektir
Sonuc
İşlenmiş ve genleri ile oynanmış yiyeceklerin bedene yaptığı gunluk saldırıların sonucları modern dunyada buyuk bir trajedi yaratıyor: Beslenme bozukluğu bağışıklık sisteminde, metabolik duzende ve beden fonksiyonlarında nihai bir bozulmaya neden oluyor Dunyadaki hicbir yapay vitamin ve mineral, bedeni bu saldırıdan koruyamaz Bu nedenledir ki her yıl yuzlercemiz hatta binlercemiz erkenden oluyor
Taze meyve ve sebzeler, balık, kumes hayvanları, domuz, buğday ve otlar yuksek oranda radyoaktif madde iceren cesium137 ile parlatılıyor Kırmızı et ve balık, usteye girmek icin bekliyorlar Acaba bu ilaclanmış yiyecekleri yemek guvenli mi? Devletin resmi yanıtı “evet Ne var ki FDA’nm bilim adamları başka bir şey soyluyorlar: “İlaclama, faydalı bakterileri de oldurebilir Oysa faydalı bakteriler, hastalığa neden olan zararlı bakterilerin uremesini kontrol altma almak icin onlarla savaşırlar
Duşuk dozlu radyasyonla bakterilerin oldurulmesi ise, hastalığa neden olan zararlı bakterilerin yaşaması icin ortam hazırlar Burada sorulması gereken bir soru daha var: Sağlık ve insan Departmanı Servisi neden “duşuk seviyede ışınlama (radyasyon) sozcuğunun uzerinde duruyor? Sebzenin uzerindeki haşaratı ve diğer organizmaları oldurmek icin kullanılan 100000 değerindeki ışın, uc milyondan fazla goğus rontgeni ışınına eşittir Şuphesiz, yiyecekleri korumak icin kullanılan bu metodun ne kadar buyuk bir yanlış olduğunu, yalan gelecekte yapılacak olan araştırmalar gosterecektir
Tarım ilacına bakış
Kendi arka bahcemizdeki sebzeleri ve meyve ağaclarını bocek ilaclarıyla ya da spreylerle ilaclasaydık, o sebze ve meyveleri yemeleri icin cocuklarımıza vermezdik Her gun dukkandan satın aldığımız urunlerin bundan bir farkı yok Tarımsal ilac kullanımı yıldan yıla artmaya devam ediyor (son on sekiz yılda yuzde 170 artmış durumda) 1993′te yapılan bir anketin 1995′te acıklanan sonucuna gore USDA, test edilen 7328 ornek uzerinde 20329 adet kimyasal kalıntı buldu Uzerinde en az bir ceşit kimyasal maddeye rastlanan ornekler arasında, başı ceken besin %97 oranıyla elma olmuştur10
Tarım ilacı kullanımındaki artışla kanser oranlarındaki artış arasındaki paralellik uc Amerikalıdan birini etkiler durumdadır Tarımsal ilaclara maruz kalma ile kansere yakalanma olasılığı arasındaki ilişkiyi ortaya koyan araştırmalar kimyasal yuklu yiyecekleri yememek icin bircok onemli neden sunuyor
Genetikleriyle oynanmış besinler
Gen muhendisliği, yiyecek uretiminin son modası olsa da bu yeni bir şey değil Standardizasyonun moda olmaya başladığı 1950′lere baktığımızda, plastik poşeti patlatmayan yuvarlak uclu havuclar; tadı icin değil de tam bolunebilir standart bir ağırlık icin yetiştirilen domatesler (orneğin sekiz tanesi yarım kilo gelen domatesler); hatta hicbir şeyde kullanılmayan ama sırf gorunumu nedeniyle oldukca populer olan minyatur Hint mantarlarını goruyoruz
Bugunun akıllı teknolojisi bazen beslenme sınırlarını aşıyor olsa da, olanakları genişletmiş durumda
Bu teknoloji bize aynı iyi niyet ve ictenlikle, beyaz ekmeği ve yapay tatlandırıcıları da verdi Aynı teknoloji bize haşare istilasına, don ve kuraklığa karşı dayanıklı bitkiler, bol sutlu inekler, tezgahta curumeden iki ay kalabilen domatesler ve az yağlı etler de veriyor Butun besin grupları icinde, genetik olarak bozulmuş besinler de sofralarımıza gelmek icin hazırlar Ama biz bunun olası yan etkilerine hazır mıyız?
Genetiğiyle oynanmış besinlerin bu vaatlerine rağmen cok ciddi problemleri olduğu da dikkate alınmalıdır Buyumekte olan bu alan hem iyi hem de kotu ozellikleri acısından değerlendirilmelidir İyi olan yonu, aclık ceken ulkelerdeki gıda miktarını artırabilme olanağıdır Kotu olan ise, beslenmenin DNA’sının bozulmasının insan bedeni uzerinde yaratacağı ciddi ve uzun sureli etkiler olabilir
Gıdaların bedendeki kromozomlar uzerinde etkisi olduğunu biliyoruz Yani yapısı zarar gormuş gıdaların, bedenimizin her yerine kucuk fakat onemli negatif etkileri olabilir Genetik muhendisliği, besinlerin kimyasını genetik yapılarıyla oynayarak ve ceşitli DNA’lan birleştirerek değiştirir Bu da urunun son halinde uyumsuz bir mineral yapı oluşturur Sorumuz şu: Bu duzenleme mutasyona uğramış besinler icin bir potansiyel oluşturur mu? Ben oluşturduğuna inanıyorum
Farklı yiyeceklerden alınan DNA’lan birleştirmek, farklı uc ulkeden uc insanı alıp kucuk bir odaya kapatmak ve birbirlerini cok iyi anlamalarını beklemek cunku hepsi insandır – gibidir Tıpkı bunun gibi, besinler ve mineraller de kendi kaynaklarından koparılıp bir yere tıkılamazlar Bedene faydalı olabilmeleri icin, birbirleriyle iletişim kurmaları şarttır
Asıl endişe yaratan şey şudur ki, DNA’daki değişimlerin, besini hucrelere ceken ve hucreler tarafmdan kolayca absorbe edilebilen canlı besinlerin elektromanyetik yukunu nasıl etkilediğini hala bilmiyoruz Kır kahvesinin birbirine bağlı renkli ışıkları sonmuştur, cunku ampullerden biri patlamıştır Beden hucreleri ve besinler arasmdaki ilişki de buna benzer
Yapının bir parcasının bozulması ya da durması, fonksiyonların da durmasma neden olabilir Urunun son hali gercek bir yiyecek gibi gorunse de sahip olduğu besin yapısının, o yiyeceğin doğal halindeki gibi doğal hucrelerine uyumlu olup olmadığım hala bilmiyoruz
Bunların hepsi incelenmiş ve kanıtlanmış şeylerdir Genetiği ile oynanmış besinlerin sinsi birer tehlike olduğunu da biliyoruz Meyvenin genlerindeki bozulmanın, urunun son halini sağlıksız bir hale getireceğini kim duşunebilir ki? Melez elmaların başına neler geldi? O lezzetli kırmızı elma, orijinal halinden elli kat daha tatlı Gen değişimi konusu, yendiğinde cevre felaketlerine mukemmel bir katkı sağlayan aşırı fruktozlu yiyeceklere yonelmiş durumdadır Bazı insanlar elmanın sıradan gorunumunun ticari acıdan kotu olduğunu duşunuyorlar Ben onlara katılmıyorum
Araştırmacılar şimdi bu test edilmiş ve kanıtlanmış şeker değişimini goz onunde bulundurmalı, mutasyona uğradığında kemikteki mineralleri aşıran aminoasitler gibi tamamlayıcı maddeleri kontrol etmelidirler Domatesin raf omrunu uzatmak icin balık genini domatese; domuz etinin guvenilirligini ve buyukluğunu artırmak icin insan genini domuza aktarmak; sentetik steroidi sığıra enjekte ederek gen havuzunu genişletmek gibi gen bozulmalarının uzun sureli etkileri hakkında daha cok şey bilmemiz gerekiyor Butun bu “ileri teknolojilerin cok onemli bir etkisi vardır ve eminim ilerleyen zamanlarda insan sağlığını ciddi bir şekilde etkileyecektir
Sonuc
İşlenmiş ve genleri ile oynanmış yiyeceklerin bedene yaptığı gunluk saldırıların sonucları modern dunyada buyuk bir trajedi yaratıyor: Beslenme bozukluğu bağışıklık sisteminde, metabolik duzende ve beden fonksiyonlarında nihai bir bozulmaya neden oluyor Dunyadaki hicbir yapay vitamin ve mineral, bedeni bu saldırıdan koruyamaz Bu nedenledir ki her yıl yuzlercemiz hatta binlercemiz erkenden oluyor