ilk mayayı arayan araştırmacılar neyi süte karıştırarak yoğurt elde etmişlerdir

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
67
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Yoğurt yaparken maya olarak yeniden yoğurda gereksinim duyulması nedeniyle ilk mayayı arayan araştırmacılar neyi süte karıştırarak yoğurt elde etmişlerdir

Maya, insanlık tarihi baştan başa şüphesiz en manâlı mikroorganizmalardan biridir: Eski Mısırlıların ekmek yapmak için maya kullanmaları MÖ 4000 yıllarına değin uzanır
Birçok maya türü vardır Saccharomyces cerevisiae adı bahşedilen mikroorganizma ise eski çağlardan beri bira, şarap ve ekmek yapımında kullanılan en kayda değer maya türüdür
Mason adındaki bir İngiliz ’in 1792 yılında ilk yaş mayayı hazırladığı açıklama edilir Bunun yanı sıra, ilk yaş mayanın 1781 yılında Hollanda ’da üretildiğine ilişkin bir takım kanıtlar da vardır Fakat aşina hakiki, sürecin esasta Louis Pasteur ’ün “fermentasyona yaşayan bir mikroorganizmanın niçin olduğunu keşfetmesiyle başladığıdır (1859)

Bu soruların yanıtlan araştmldığmda, göçebe olarak yaşayan atalarımızın karınca yumurtası ndan yoğurt yaptığına dair bilgiler edinildi Bunun üzerine ilk yoğurdun karınca yumurtasından mı, karınca toprağından mı, ya da sıradan topraktan mı mayalandığını kanıtlamak için incelemeler yapıldı *
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt