İlk yardımda temel uygulamalar nelerdir?

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
İlk yardımda temel uygulamalar, ilk yardımın temel uygulamaları nedir, ilk yardımın temel uygulamaları nelerdir, ilk yardımda temel yaşam desteği uygulamaları nelerdir sizler icin acıkladık İlk yardım uygulamasında amac yaşam fonksiyonlarının

İlk yardımda temel uygulamalar, ilk yardımın temel uygulamaları nedir, ilk yardımın temel uygulamaları nelerdir, ilk yardımda temel yaşam desteği uygulamaları nelerdir sizler icin acıkladık İlk yardım uygulamasında amac yaşam fonksiyonlarının devamını sağlamak, hastanın durumunun kotuye gitmesini engellemek, iyileşmeyi sağlamaktır Tum bunlar sayesinde ilk yardım yapılan hasta kısa surede eski sağlığına kavuşabilir
İlk yardımın temel uygulamaları

İlk yardımda onemli olan bir diğer husus ise, temel uygulamalardır İlk yardım ilacsız uygulamalardır Tıbbi yardım ise sağlık ekipleri tarafından ilaclı ve gerekli ekipmanları kullanarak uygulanan mudahaledir Peki, nelerdir ilk yardımda yapılacak temel uygulamalar?
İl yardımın temel uygulamaları 3’e ayrılır

*Koruma
*Bildirme
*Kurtarma

Koruma, kaza yerinde ya da hastanın bulunduğu ortamda muhtemel tehlikeleri belirleyerek guvenli bir cevre oluşturmaktır Bildirme, kaza ya da hastalık anında 112 acil servisi hemen aramak, tıbbi yardımı beklemektir Kurtarma ise, kazazedenin yaralarına hızlı, sakin ve bilincli bir şekilde mudahale etmektir
İlk yardımda temel uygulamalar nelerdir?

Üst Alt