İlkyardım Hangi Durumlarda Yapılır

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
51
Coin
256,936
İlkyardım Ne Zaman Yapılır?
İlkyardım Hangi Durumlarda Yapılabilir
Hangi Durumlarda İlkyardım Yapılır

İlkyardım hayatın kurtarılması yada durumun kotuye gitmesini onleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi arac gerec aranmaksızın, mevcut arac ve gereclerle yapılan ilacsız uygulamalardır

Herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye duşuren bir durumda, sağlık gorevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar yapılan yardımdır

Kaza geciren, yaralanan ya da birdenbire hastalanan kişilere, yaşamsal tehlikeyi atlatıncaya kadar uygulanan her turlu yardım ve tedavi yontemine ilkyardım denir

İlkyardımın birinci ilkesi hastanın ya da yaralının yaşamını kurtarmak, ikincisi durumunun daha kotuye gitmesini onlemek, ucuncusu ise tumuyle iyileşmesine yardımcı olmaktır Hastanelerin acil servisleri de bu amacla kurulmuştur Ama yaralıyı ya da hastayı bir hastaneye ulaştırıncaya kadar gecen zaman cok onemlidir Bu gibi durumlarda cevredeki kişilerin nasıl davranılacağını bilmesi ve ilk onlemleri alması yaralının ya da hastanın yaşamını kurtarabilir Bu yuzden her evde iyi bir ilkyardım elkitabı ile cocukların ulaşamayacağı bir dolapta saklanan bir ilkyardım cantası bulunmalıdır

Üst Alt