İltahap Kurutucu Bitkiler

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,935
Mayıs papatyası ( Matricaria chamomilla L. )
, ülkemizde adi papatya , babunç , tıbbi papatya yada sadece papatya adlarıyla bilinir .İthal edilen bir diğer papatya türü olan Alman Papatyası papatya çayı içirilebilir .

Özellikle , kramplarda ve karın ağrılarında ! Papatya çiçeği , gaz birikiminde , ishalde , deri döküntülerinde , mide rahatsızlıklarında ve balgamlanmalarda yardım eder . Ayrıca , adet görme aksaklıklarında , adet görememe hallerinde ve daha başka nitelikteki , dölyatağı (rahim) şikayetlerinde , uykusuzluk , testis iltihabı , yüksek ateş , yara ve diş ağrılarında yardımcı olur . Papatya , terletici , sakinleştirici ve kramp çözücü etkilere sahip olmasının yanı sıra , her tür iltihaplanmalarda ve özellikle mukoza iltihaplarında dezenfeksiyon ve iltihap kurutucu olarak kullanılır . Göz ve gözkapağı iltihaplarında , kaşıntılı ve akıntılı deri döküntülerinde dıştan kompres ve yıkama olarak , diş ağrısında gargara olarak ve ayrıca yaraların yıkanmasında papatya çayı içiniz ; kalbiniz zarar görmeden , hemen sakinleşeceksiniz . Ağrılı bölgelere , kurutulmuş papatya ile doldurulmuş sıcak yastıklar koymak (Bitki Yastığı) da özellikle önerilir .

Yatıştırıcı etki içeren papatya banyoları ve yıkanmaları da tüm sinir sistemini en iyi biçimde etkiler . Ağır hastalıklardan , bitkinlik hallerinden sonra kendinizi çok iyi hissetmeye başlayacak ve rahatlayacaksınız . Yüz ve cilt güzelliği bakımında da papatyayı unutmamalısınız . Kaynatılmış bitki suyu ile haftada bir kere yüzünüzü yıkayacak olursanız , cildinizin nasıl tazelendiğini ve sağlıklı bir renk kazandığını göreceksiniz . Saç bakımında da , özellikle saçları açık renk olanlar , kaynatılmış papatya suyu kullanmalıdırlar . Böyle yıkanacak olurlarsa , saçlarınız güzelleşecek ve göz okşayıcı parlaklık kazanacaktır .


Papatya merhemi , basura karşı kullanılabilir . Bu merhem , ayrıca yaraların tedavisinde de kullanılır . Papatya buğusu kullanarak , nezle ve sinüzit kısa sürede iyileştirilebilir . Bu tür bir tedaviden sonra , doğal olarak , hemen soğuk havaya çıkmamak gerekir . Antik çağda bile , sinir ağrıları ve romatizma , papatya yağı ile masaj yapılarak tedavi ediliyordu . Eski bitki kitaplarında yazdığına göre , papatya yağı , organların yorgunluğunu alır ve kaynatılmış bitki lapası hasta mesanenin üstüne uygulandığında , ağrıları hafifletir .
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt