Son konular

İmplant hakkında bilinmesi gerekenler

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Rastgele bir nedenle kaybedilen dişler konumuna evvelden köprü protezler yapılıyordu ya da kişi hiçbirşey yaptırmayıp boşlukla yönetim ediyordu. Günümüzde ise implant pratiği ile bu boşluktan kurtulmak mümkündür.

İmplant tatbiklerinin yaygınlaşması ve klinik muvaffakiyetin artması 90'lı yıllara dayanır. Günümüzde çok başarılı ve estetik sonuçlar alınmaktadır.

İmplant nedir?

Titanyumdan yapılmış ve diş köküne benzeyen yapay diş kökleridir.

Külliyen doku dostu olan implantlar alerjik olmayan ve kemiğe çok uygun kaynayan yapılardır. İmplant her yaşta ve herkese uygulanabilmektedir.

Denetim altında olan şeker ve tansiyon hastalarına bile uygulanabiliyor. İmplantların kemiğin durumuna nazaran 2-4 ay kaynama vadesi vardır velev bazen tabip şayet kemiği mütenasip görürse birebir anda çabucak üzerine diş takılabilir.

Çene kemiklerinde erimesi olanlarda ya öncesinde kemik tozu konularak kemik genişletilir ve ehliyetli vade bekledikten sonra implant yapılır ya da birebir anda hem kemik tozu hem implant uygulanabilir.

İmplant pratiği külliyen ağrısız yapılabilmektedir hasta tıpkı gün olağan yaşantısına devam edebilir.

Hangi durumlarda implant yapılır;

- Tek diş eksikliğinde yapılabilir bu eksiklik önde yahut artta alt,üst çenede olabilir, boşluğun önünde ve gerisindeki sağlam dişleri kestirerek köprü yaptırmak mekanına implant yapılabilir. Bazen tek diş eksikliği ön kesimde olmadıkça kişiler bu boşluğu pek önemsemezler. Lakin bu boşluk devranla sair meselelere yol açar örneğin dişlerin bu boşluğa yanlışsız kayması sonucu komşu dişlerde aralanmalar sonucu arayüz çürüklerinin oluşmasına neden olur. Ayrıyeten boşluğun karşı çenesindeki dişin uzaması sonucu o ortamda çürüklerin, kök hassasiyetlerinin başlamasına sebep olur.

- Birden çokça diş eksikliklerinde yanyana birden ziyade implant yapılabilir bu önde yahut geride olabilir.

- Büyük boşluklarda implantlar aşikâr aralıklarla yerleştirilerek üzerlerine köprü protezler yapılabilir. Yeteri kadar çiğnenmeden yutulan besinler mide ve sindirim sorunlarına yol açar.

- Hiç dişi olmayan takıp çıkarılan protez kullanan hastalarda kâfi sayıda implant yapılarak sabit köprü protez yani ağızdan çıkmayan protez yapılabilir.

- Yaşlılarımız protezlerin ağızda durmadığını, oynadığını ve rahat yemek yiyemediklerini velev konuşmakta bile zorlandıklarından şikayet ederler. Bu durumda üst çeneye 2-4, alt çeneye de 2 implant yapılarak protez ağızda oynamayan hale getirilir, hasta protezi yalnızca istediği devir çıkarabilir.

Sonuç olarak ağzınızda taraf alan rahatsız edici boşluklardan implant yolu ile kurtulabilirsiniz.
 

Similar threads

  • Soru
Son periyotlarda sıklıkla uygulanan implant tedavisi’ni kısaca anlatmak gerekirse; dokularla biyouyumlu, diş kökünü taklit eden titanyum yapıların çene kemiğine yerleştirilmesidir. Diş eksikliği nedeniyle gerek estetik, gerekse fonksiyon kaybı yaşayan hastaların öncelikli tercihi olan vidalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Günümüzde 47 yıllık (1965'ten beri) ilmî geçmişe sahip olan implant tatbiklerinin geldiği son nokta her türlü diş eksikliği durumunun diş implantları ile giderilmesidir. Kemik hacimlerinin ehliyetli olmadığı durumlarda dahi çeşitli ileri cerrahi tekniklerinden yararlanarak implant pratiği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Her diş için bir implant gerekir mi? Çoklu diş eksikliklerinde her eksik dişin konumuna bir implant yapmak kural değildir. Diş eksikliğinin ölçüsüne nazaran yapılacak implantların üzerine protezler köprü biçiminde yapılabilirler. Tam dişsiz şahıslarda dahi bazen 4 adet implant ile tüm bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Tüm dişlerimiz ağzımızın içerisindeki temaslarla muayyen bir istikrar ve sistem oluşturuyor. Yüz estetiğinin bir modülü olan ön dişlerin kaybı ruhsal ve toplumsal sorunlara neden olmasının yanı sıra konuşma bozukluklarına da yol açabilir. Art dişlerin kaybı ise beslenme, sindirim meseleleri ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
  • Soru
Diş çürükleri, dişeti sorunları ve diş kayıplarına neden epeyce, eksik dişlerin bölgesine konulması da bir mecburilik olarak, diş hekimliği tedavi metotlarının içine giriyor. Eksik dişin noktasına konulmasında yüzlerce yıl daima kron kısmını taklit eden restorasyonlar yapıldı. Halbuki diş, çene...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt