Son konular

İmplantoloji ve çene implantları hakkında sık sorulan sorular

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
İmplant hizmetini tam olarak mekanına getiremeyen yada eksik olan dişlerin noktasına çene kemiği içine yerleştirilen yapay diş köküdür.

İmplantlar sağlam, rahat ve güvenirilliği kanıtlanmış pratiklerdir klasik kuron, köprü ve protezlere nazaran daha uygun fonasyon ve fonksiyon sağladıkları üzere yüzün doğal görünümünü de koruma ederler.

Rahat ve muteber bir pratik olan implantlar anestezi ile bir diş çekiminden daha az vadede çene kemiğine ağrısız ve ezasız olarak yerleştirilir.

Hastanın kooperasyonuna bağlı olarak kimi operasyonlarda umumi anestezide uygulanabilir. Fakat implant pratiği için sağlıklı bir dişeti ve implantı destekleyecek kâfi kemik yapısının bulunması gereklidir.

Aklımıza Takılanlar

*İmplant neden yapılır?

İmplantın ana unsuru titanyumdur.

*İmplantın ömrü ne kadardır?

İmplant nispeten inançlı bir tatbiktir. İmplantı uygulayacak tabibin becerisine de bağlı olarak akıllıca ve kuralına tutarlı bir pratik ile tasarrufu ömür uzunluğu denecek kadar kadar uzundur. İmplant üreticisi firmalar markaya nazaran bir implantın ömrü için 30-40 yıl müddet belirlemektedirler.

*İmplant her türlü diş kayıplarında uygulanabilir mi?

İmplant pratikleri için çene kemiğinin ehil yapıda olması gerekir. Şayet kemik ehil ise bir yada bir çok diş için uygulanabilir.

*İmplant pratiği öncesi neler yapılır ?

Öncelikle tüm çeneyi gösteren bir OPTG yani panoromik röntgen çekilir. Kimi durumlarda çene tomografisi de istenebilir. Bu tomografi yahut röntgen üzerinde uygulanılacak nahiye deki kemik yapısı, implant tipi ve ölçüsü genişlik ve yükseklik olarak saptanır. Birtakım durumlarda kâfi kemik desteği yok ise kemik yada yumuşak doku gretleri uygulanarak nahiye implant için hazır hale getirilir.

*İmplant operasyonu ağrılımıdır?

Operasyon öncesi hastaya ülkü anestezi uygulanır. Diş çekiminden farklı bir ağrı hissettirmez.

*İmplant tatbikinin derhal akabinde protez takılabilir mi?

Osteointegrasyon ismi verilen ve kemik ile implantın kaynaşması mealine gelen durum mühletince hastaya protez takılması iyi değildir.

*İmplant tedavisinin mühleti ne kadardır?

Tedavi vadesi hastanın kemik yapısına ve umumi sıhhat durumuna bağlıdır. Yapılacak implant adedi vadeyi etkilemektedir. Hastada rastgele bir sorun yoksa 15 dakika içinde yerleştirilir. Umumiyetle operasyonu takiben 2 yada 3 ay içerisinde üst yapılar tamamlanır.

*İmplantın üzerine ne çeşit protezler yerleştirilir?

Ağızdaki duruma ve konulan implant sayısına nazaran sabit yahut hareketli protezler yapılır.

*İmplant sayısı nasıl belirlenir?

Her diş eksikliği için bir tek implant yerleştirilir. Pratik yerine nazaran sayı belirlenir.

*İmplant pahalı bir tedavimidir?

Gelişen teknoloji ve implant üretiminin yaygınlaşması ile birlikte implant maliyetleri düşmektedir.

*İmplant tedavisinin riskleri nelerdir?

Ağız ve diş tedavileri sırasında görülebilecek tüm riskler implant tedavileri için de muteberdir. Bunun dışında rastgele bir risk laf konusu değildir. Bu tıp riskler gerekli hijyenik tedbirlerin alınmaması sonucu oluşabilecek enfeksiyon riskidir. Ayrıyeten hastanın sigara tasarrufuna devam etmesi enfeksiyon riskini artırır.
 

Similar threads

  • Soru
İmplant görevini tam olarak yerine getiremeyen yada eksik olan dişlerin yerine çene kemiği içine yerleştirilen yapay diş köküdür. İmplantlar sağlam, rahat ve güvenirilliği kanıtlanmış uygulamalardır geleneksel kuron, köprü ve protezlere göre daha iyi fonasyon ve fonksiyon sağladıkları gibi yüzün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
İmplant Nedir? İnsan vucüduna yerleştirilen rastgele bir yapay nesneye implant denir. Diş implantları kaybedilen dişlerin alanına çene kemiği içine yerleştirilen ve kemik ile kaynaşarak doğal diş kökü vazifesini üstlenen çoğunlukla titanyumdan üretilen metal elemanlardır. Hangi durumda implant...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
İmplantlarla yapılan tedavi planlamaları daha hami usullerdir. Diş çekim boşluğuna komşu dişlerin kesilmesi ile yapılacak köprü restorasyonlarına ya da hareketli protezlere orantıyla çok daha kollayıcı bir sistem olarak kabul edilmektedir. İmplant tedavisi dişe en çok benzeyen tedavi seçeneği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
İmplant söz manası olarak tedavi maksadı ile vücut içerisine ve canlı dokulara, cansız unsurların yerleştirilmesini söz eder. Dental implantlar kemiğin içine, üzerine yahut mukozaya yerleştirilen ve dişin bölgesini tutması amaçlanan yapılardır. Eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
İmplant nedir? İmplant, eksik dişlerin tarafına; işlevini ve estetiğini tekrar kazandırmak hedefiyle çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir. Diş implantları; titanyum yahut zirkonseramikten yapılmış "suni diş köklerinin" çene kemiğine yerleştirilmesi ve burada sıkıca tutunmalarını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt