Ingilizce Past Tense-Gecmis Zaman

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
GECMİŞ ZAMAN I– SIMPLE PAST TENSE

Turkcede –di, miş veya –mişti ekleriyle ifade edebildiğimiz zaman icin İngilizcede kullanılan zamanlardan birisi de simple past tense adı verilen zamandır

& Fiillerin ikinci hallerinin kullanıldığı zamandır Fiillerin coğunun ikinci halleri sonlarına –ed ekinin eklenmesiyle oluşturulur

I cleaned my room last Tuesday – Odamı gecen Salı temizledim

Ancak duzensiz adını verdiğimiz fiillerde yaygın olarak kullanılır

She went Bursa yesterday – Dun Bursa ’ ya gitti : Burada gorduğumuz went, go fiilinin ikinci halidir

& Olumsuz yaparken didn ’t kullanılır Did aslında do fiilinin ikinci halidir Did kullandığımız durumlarda fiiller birinci hallerinde kullanılırlar

I didn ’t mean it – Onu kastetmedim : Burada da gorduğunuz uzere did olduğu icin cumlemizde mean: anlamına gelmek fiilini birinci hali ile kullandık

& Sorularda did veya didn ’t kullanırız Yine did olduğu icin fiiller birinci hallerinde kullanılır

Did you hear the news? – Haberleri duydun mu?
Didn ’t she call you last week? – Seni gecen hafta aramadı mı?

Nerelerde kullanıyoruz?

1 Gecmişte tamamlanıp sonlanmış bir olaydan bahsederken:

Our school team beat their school team in volleyball – Okul takımımız onların okul takımını voleybolda yendi

2 Ne zaman sorusuyla birlikte gecmiş zaman ifadelerinde:

When did they send this? – Bunu ne zaman gonderdiler?

3 Keşkeler ve hayallerimizle ilgili yapılarda:

I wish you helped me – Keşke bana yardım etsen

I ’d rather you didn ’t offend anybody – Kimseyi kırmamanı tercih ederim

4 Gecmişte tamamlanmış olayları zamanları ile birlikte soylerken

We met yesterday – Dun buluştuk

Bu zamanla birlikte kullanılan zaman zarfları şunlardır:

* YesterdayDun

* Last – Gecen: Last year Gecen yıl, Last week Gecen hafta, Last Tuesday Gecen Salı, Last month – Gecen ay………

* Ago – Once : Three hours ago – Uc saat once, Two days ago İki gun once, Five weeks ago – Beş hafta once……

* In 1999 – 1999 ’ da, in September Eylulde, On Wednesday – Carşamba gunu, At two o ’clock – Saat 2 ’de……

* The other day – Gecen gun

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt