İnkılap İlköğretim Okulu Bilgileri Tire İzmir

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
İnkılap İlköğretim Okulu Bilgileri Tire İzmir

İnkılap İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

1944-1945 eğitim öğretim yılında ilçede mevcut okulların ihtiyaca cevap vermesi nedeniyle Dörteylül, Turan, Dumlupınar, Ketenci ve Ertuğrul mahallelerinin ileri gelenlerinin gayreti ve çalışmaları ile Yeniceköy okulunu yaptırma komitesi kurulmuştur.

Yeniceköy okulunu yaptırma komitesi tarafından bugünkü arsası üzerinde Sabit Yılmaz’a ihale edilen okul inşaatı çok yavaş ilerlemiş, bina 1948 yılında alt kat tamamlanamadan çatı seviyesinde bırakılmıştır. 1948-1955 yılları arasında binanın yapımı sağlanamamış, 1955 yılında Valilik tarafından yapılan bir ihaleyle 300.000TL kademeli ödenek ve planda değişiklik yapılarak Müteahhit Hüseyin Baş’a verilmiştir. Zaman zaman duraklamalar da yapılarak okul 15 Ekim 1957 tarihinde bitirilmiştir.

Okula başlangıçta “Yeniceköy Okulu” adı düşünülmüş, ancak İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün emri ile İnkılâp İlkokulu olarak isimlendirilmiştir.İnkılâp İlkokulu 15 Ekim 1957 tarihinde İzmir Valisi Kemal Hadımlı, Milli Eğitim Müdürü Adnan Tolon, İlçe kaymakamı Tekin Arığ, İlköğretim Müdürü Mehmet Gürer, diğer okulların müdür ve öğretmenleri, Tire halkının iştirakı ile açılmıştır.

Tire İnkılâp İlkokulu’nun kurucu müdürü Hasan Çetingül, ilçede bulunan diğer okullardan sınıflarıyla nakledilen öğretmenler okulun ilk personeli olmuşlar, hep birlikte çalışarak okulu okul haline getirmişlerdir. Hizmetleri unutulmayacaktır. İnkılâp İlkokulu ilçemiz Ticaret Lisesi’ni 1975-1976 Eğitim-öğretim yılı başından 1996 yılı ikinci kanaat dönemine kadar yaklaşık 20 yıl süreyle misafir etmiş, Eğitim-öğretim birlikte sürdürülmüştür.

1997-1998 Eğitim-öğretim yılında 8 yıllık ilköğretim Okulu haline dönüşmüştür. Öğrenci sayısının artması üzerine bina yetersiz olunca bahçeye 6 derslikli,2 katlı ek bina (B Blok) yapılmış, o güne kadar soba ile ısıtılan okula kalorifer tesisatı döşenmiştir.Bugün 18 derslik, 1 bilgisayar laboratuarı, fen ve teknoloji laboratuarı, ana sınıfı, teknoloji tasarım ve görsel sanatlar atölyesi, spor odası, iki idareci odası ve rehberlik servisiyle 550 civarında öğrenciye kucak açan okulumuz da kadrolu 10 sınıf öğretmeni, 16 branş öğretmeni, 1 idareci, 1 memur, 2 yardımcı hizmet elemanı olmak üzere 30 personel görev yapmaktadır. İnkılâp İlköğretim Okulu gerek kapasitesi, gerek başarıları ile ilçemiz okulları arasında kendisini kabul ettirmiştir.

İnkılap İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Tire
Okulun Telefonu: 232 5121545
Okulun Faksı:
Okulun Adresi:
Okulun Web Adresi:
Lütfen, Giriş yap Veya Kayıt ol URL içeriğini görüntülemek için!

Okulun E-Posta Adresi: 570232@meb.k12.tr
Okulun Müdürü: Ünal Yıldırım
Okulun Ulaşım Bilgileri: İl Merkezine Uzaklık 90km
Metropol İçi / Dışı :
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

İnkılap İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberi.biz - okulweb.meb.gov.tr -
Lütfen, Giriş yap Veya Kayıt ol URL içeriğini görüntülemek için!

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt