insanı kufre duşuren sozler

SoruCevap

Üye
Tepkime
67
Coin
256,935
insanı kufre duşuren sozler nelerdir

1 Allahu tealaya layık olmayan şey soylemek Mesela bir kimse bir işi yaptığı halde, zaruretsiz (Allah biliyor ki yapmadım) demek Yahut, yapmadığı bir şey icin, zaruretsiz (Allah biliyor ki yaptım) demek Boyle soylemek Allahu tealayı haşa cahillikle suclamak olur

2 Allah akıllıdır, şuurludur, iyi duşunur demek, Onu yaratıklara benzetmek olur ki kufurdur

3 Peygamberleri kucultucu şey soylemek, onunla alay etmek Mesela Hazreti Ademi kastedip (İlk insan vahşi idi) demek Veya bir evliyayı peygamberden ustun bilmek Yahut peygamberin dediği doğru ise biz kurtulduk demek

(Yalnız Kur ’an), (Kur ’andan başka kaynak tanımam), (Kur ’andan başka kaynağa luzum yok), (Peygamber postacıdır, vazifesi bitmiştir) gibi sozler de kufurdur

4 Peygamber efendimizden sonra başka bir Peygamberin geleceğini soylemek (İsa aleyhisselam gelecekse de, Peygamber olarak gelmeyecektir)

5 i kucultucu şey soylemek Mesela (Senin bakışın bana Azrail gibi geliyor) demek Yahut (Cebrail bile soylese inanmam) demek (Cocuklarınızı iyi yetiştirmezseniz, zebani olur) demek

6 İslam alimlerinin sozlerini, fıkıh kitaplarını ve fetvalarını tazim etmesi gerekirken tahkir etmek Mesela (İmamı a ’zamın kıyası hak değildir) demek Fetvayı yere carpmak Hadis ve tefsir kitaplarını yere fırlatmak

7 Ahirette olacak şeylerle alay etmek Mesela (Ben Cenneti istemem, Cehennemi isterim Cunku butun fahişeler oradadır) demek

8 Allahu tealanın emir ve yasaklarına yani Kur ’anı kerimde ve hadisi şeriflerde acık bildirilmiş ve İslam alimlerinin kitapları ile her tarafa yayılmış, inanılması zaruri olan din bilgilerinden birine inanmamak, beğenmemek veya onem vermemek Mesela (Ben gormediğim icin cinlere, nazara inanmam) demek

9 Kesin haram olduğu bilinen bir şeyi yiyip icerken besmele cekmek Mesela şarap icerken veya domuz eti yerken Besmele cekmek kufurdur Hırsızlık yapılarak alınan bir şeyi yerken besmele cekmek kufur olmaz Cunku burada yenilen şey değil, hırsızlık haramdır

10 Kafirlerin ibadet olarak yaptıkları ve kafirlik alameti olan veya İslamiyet ’i inkar etmek ve inanmamak alameti olan ve tahkir etmemiz vacip olan şeyleri yapmak, kullanmak Bunlardan meşhur olanlarını bilmeyerek veya şaka olarak veya herkesi guldurmek icin yapmak da kufurdur Mesela zunnar denilen papaz kuşağını bağlamak Bunları guldurmek icin de kullanmak kufre sebep olur İtikadının doğru olması fayda vermez (Berika)

11 Yunan felsefecileri gibi, dunya ezeli ve ebedi demek

12 İslamiyet ’e, (İslam duşuncesi), (İslam nazariyesi) , (İslami goruş) demek Duşunce, bir iş icin duşunulen care veya kıyaslanan neticedir Goruş de duşunce demektir Nazariye de, akli, zihni esaslara dayanan goruş, teori demektir İslam alimleri, (İnsanın, akıl, şuur, hafıza ve duşunce gibi yaratılmış olan sıfatlarını Allah ’a vermek kufurdur) buyuruyorlar

13 Allahu tealanın bildirdiği hukumlere ilahi duşunce, ilahi goruş, ilahi nazariye, ilahi şuur demek Kur ’anı kerimdeki hukumlere “Kur ’ani goruş demek

14 Kafirlerin dini ayinlerini, bayramlarını beğenmek Zaruretsiz Hıristiyanların Noelini tebrik etmek Kiliseye gidip, ayinlere iştirak etmek

15 (Yahudi ve Hıristiyanların Allah ’a inananları Cennete gidecek) demek

16 Mucizeyi veya kerameti inkar etmek

17 Meşhur bir harama helal, meşhur bir helale haram demek Mesela domuz yağı helal, sirke haram demek

18 Ayeti, besmeleyi, bir melek, bir peygamber ismi bulunan yazıyı, kasten helaya, necasete, pisliğe atmak Muslumanın ağzına defi hacet lafzı ile sovmek

19 Kendisine kafir diye hitap edilince, kabul ederek evet demek

20 Bir dilim ekmek, din ilminden iyidir demek Din ilmi kucumsendiği icin kufurdur

21 (Bir sure sonra Hıristiyan olacağım) diye duşunmek Bir bayan, bir Hıristiyan ’la evlenmeye karar verdiği andan itibaren kafir olur Bir erkek de bir ateist bayanla evlenmeye karar verdiği andan itibaren kafir olur

22 Ağır bir hastalığa duşup de, (Allah ’ım canımı al da, istersen kafir olarak al) demek

23 (Allah ’ım cocuğumu aldın, başka elinden ne gelirse onu yap) demek

24 Tırnağı uzun olana, (Tırnağı kesmek sunnettir) dense, o da, (olsun ne olacak) dese, kafir olur Tırnağını kesmediği icin değil, sunnete onem vermediği icin kufur olur

25 İnşallah, maşallah demek karın doyurmaz Maşallahla inşallahla iş olmaz veya namaz kılmak karın doyurmaz demek Bunları soylemekle dinimizin emri beğenilmemiş ve alay edilmiş oluyor İnşallah, Allah ’ın izni ile demektir Allah ’ın izni olmadan hicbir şey olmaz Onun icin, hayır ve şer Allah ’tandır diye iman etmek gerekir Hayır gibi şerrin de Allah ’tan olduğuna inanmamak kufur olur İsteyen kul ama yaratan Allahu tealadır

26 Sevdiği birine, (Sen bana Allah ’tan da, Peygamberden de sevgilisin) demek

27 Kufre rıza kufurdur Cocuklarının kafir olmasına uzulmemek Mesela kızlarının gayri muslimle evlenmesine rıza gostermek

28 Musluman olmak isteyene, sen hele bekle, elimdeki şu işi bitirip de geleyim diyerek, onun Musluman olmasını geciktirmek

29 Ecelin hoyrat eli demek Cunku Ecel Allah ’ın emri ile gelir, Allah ’ın emrini veya Azrail aleyhisselamın vazifesini zulum gibi gostermek kufurdur

30 Kafire hurmet etmek, mesela hurmet gayesiyle papazın elini opmek

31 Eshabı kiramdan her hangi birine kafir demek Cunku Kur ’anı kerimde hepsinin Cennetlik olduğu bildirilmiştir Birine kafir denilince Kur ’ana inanılmamış olur

32 (Mazlum kafirler de Cennete girer) demek

33 Haram paradan sevap ummak Mesela bir bayan fuhuş parası ile kurban kesse, bundan sevap umsa, kufre girer Sevap ummadan yaparsa kufre girmez

34 Allahu tealayı mekanlı bilmek, mesela Hıristiyanlar gibi Allah gokte oturuyor demek Allahu tealayı kastedip, (Goklerden bir ses geldi), (Allah, gokten bize bakıyor) demek Boyle soylemek Allahu tealaya mekan isnat etmek olur Dunya, gezegenler, Cennet ve Cehennem ezeli değildir, sonradan yaratılmıştır, mahlUktur Yer ve gokler yok iken de Allahu teala var idi İslam alimleri, (Allah her zaman ve her yerde ebedi olarak hazır ve nazırdır) demenin caiz olduğunu bildirmişlerdir Ancak, Allahu teala zamanlı ve mekanlı olmadığı icin bu soz, gorunuş uzere kalmaz, mecaz olur Bu bakımdan (Allah, zamansız ve mekansızdır, hicbir yerde olmayarak hazır ve nazırdır) demek caiz olur Boyle olmazsa, Allahu tealayı zamanlı ve mekanlı bilmek olur ki bu ise kufurdur Miftahul Cenne kitabında (Bir kimse, “Allah ’tan hali boş yer yok dese veya “Allah gokte benim şahidim dese, kafir olur Cunku Allahu tealaya mekan isnat etmiş olur Halbuki Allahu teala mekandan beridir) buyuruluyor (Kufur Bahsi)

35 (Namaz kılmam ama, sen kalbe bak, benim kalbim temiz) demek Cunku burada namaza onem verilmiyor, namaza onem vermemek kufurdur Namaz kılmayan hep haram işliyor demektir, haram işleyenin kalbi temiz olmaz

36 (Anan baban esmer, sen nasıl sarışın oldun?) diyene, (Ben imalat hatasıyım) demek Boyle soylemekle haşa Yaratıcının yanlış iş yaptığı soylenmiş oluyor

37 İbadetleri muzikle yapmak, ilahileri muzikle soylemek Cunku ilahiler ibadettir, ibadete haram karıştırmak kufur olur İcki icerken besmele cekmek de kufur olur

38 Filan Musluman benim gozumde Yahudi gibidir demek

39 Bir Musluman şaka olarak, muteber bir din kitabına hurafe dese veya alay ederek haram işleyene veya işletene “helal olsun dese, murted olur

40 Kur ’anı teganni ile okuyan hafıza, ne guzel okudun diyenin imanı gider (Durrulmunteka)

41 Bir şarkıcıyı dinleyen veya herhangi bir haram işi goren kimse bu harama, ne guzel dese, o anda imanı gider (Mujdeci Mek 266)

42 İnsan icin, dil alışkanlığı gibi bir sebeple değil de, kasten yarattı, yaratıcı, yarattım, yaratıcıyım gibi sozler soylemek kufur olur Allah ’tan başkasına, yaratıcı denmez Yaratıcı, yalnız Allahu tealadır Mecaz anlamda yapmak, meydana getirmek manasında da soylememelidir Bu manada veya kasıtsız soyleyenlere kufre girdi dememelidir

43 Zaruri olan ve tevatur ile bildirilen din bilgilerine inanmayan kafir olur Kufur olan her soz, ister şaka olarak, isterse gonulden olmayarak olsun kufur olur (Milelnihal)

44 İslam bilgilerini ve ehli sunnet alimlerini aşağılamak da, kufurdur

45 Yabancı kadınlara bakana, haramdır denilince, guzele bakmak sevaptır demek kufur olur Haramı kabul etmeyip, ustelik sanki ibadet gibi sevap diyor Yabancı kadınlara bakmak, gozu zayıflatır ve kalbi karartır Mubah olanı, guzeli sevmek, Allah ’ın kudretini temaşa etmek sevap olur

46 Cok inatcı bir Musluman icin Nuh diyor Peygamber demiyor demek kufur olur

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt