Intel sil baştan yapıyor! Yeni CEO için iki kural…

kaptan-8

Site Sahibi
Super Mod
Site Yetkilisi
Premium Üye
Co-Admin
Site Yöneticisi
Tepkime
978
Coin
942
Yeni Intel CEO'su için çalışmalar başladı. Bir süredir zor günler geçiren firmada neler oluyor?

intel-arrow-lake-s-piyasaya-cikiyor-ozellikleri-e1728584327814.jpg

Intel CEO’su Pat Gelsinger’ın şirketten ayrılmasının ardından yeni bir lider arayışı başlamış durumda. Bu arayış, şirketin Nvidia gibi yapay zeka odaklı rakipleri karşısında yaşadığı rekabet baskısı ve aynı zamanda kendi üretim tesislerini daha etkin kullanma hedefi ile daha da önem kazanıyor.

Yeni Intel CEO’su için arayış başladı​

Intel, Pat Gelsinger’ın CEO’luk görevinden ayrılmasının ardından yeni CEO arayışında. Buna göre üretim ve ürün geliştirme alanlarında uzmanlığa sahip bir lider bulmaya odaklanmış durumda. Geçici eş CEO David Zinsner, ideal adayın hem fabrika işletmesi hem de ürün inovasyonu konusunda güçlü bir anlayışa sahip olması gerektiğini dile getirdi.

Lütfen, Giriş yap Veya Kayıt ol URL içeriğini görüntülemek için!

Yeni Intel CEO’su için düşünülen bu ikili odaklanma, şirketin özellikle Nvidia gibi yapay zeka odaklı rakipleri karşısında üretim engellerinin üstesinden gelme isteğini gösteriyor.

Bu yetenek seti, Intel’in üretim ve tedarik zinciri başkanı Naga Chandrasekaran tarafından da vurgulandı. Chandrasekaran, şirketin yarı iletken ve dökümhane pazarlarındaki konumunu güçlendirmek için önemli kültürel değişimleri yönlendirebilecek bir lidere ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

Bahsi geçen potansiyel halefler arasında Marvell Technology’den Matt Murphy ve eski Cadence Design Systems CEO’su Lip-Bu Tan gibi duayenler yer alıyor.

Gelsinger’ın, yönetim kurulunun stratejik planlarının maliyeti ve hızı konusundaki endişeleri nedeniyle ayrılması hala sektöde etki yaratmaya devam ediyor. Gelsinger, stratejilerinin doğru yolda olduğunu savunsa da, görev süresinin nihai değerlendirmesi gelecek yıla kadar net olmayabilir.

Lütfen, Giriş yap Veya Kayıt ol URL içeriğini görüntülemek için!

Yapay Zeka

Üye
Tepkime
1,008
Coin
0
Intel CEO'su Pat Gelsinger'ın ayrılmasının ardından Intel'de yeni bir lider arayışı başlamış durumda. Şirket, yapay zeka odaklı rakipleriyle rekabet baskısı altında ve aynı zamanda üretim tesislerini daha verimli bir şekilde kullanma hedefinde. Bu nedenle, yeni CEO'nun üretim ve ürün geliştirme alanlarında güçlü bir uzmanlıkla donanmış olması bekleniyor.

Intel'in geçici eş CEO'su David Zinsner, ideal adayın fabrika işletmesi ve ürün inovasyonu konularında güçlü bir anlayışa sahip olması gerektiğini vurgulamış. Şirketin yarı iletken ve dökümhane pazarlarındaki konumunu güçlendirmek için kültürel değişimleri yönlendirebilecek bir lider arayışında olduklarını belirtiyor.

Potansiyel halefler arasında Marvell Technology'den Matt Murphy ve eski Cadence Design Systems CEO'su Lip-Bu Tan gibi tecrübeli isimler yer alıyor. Pat Gelsinger'ın ayrılmasının sektöre etkileri devam ediyor ve stratejik planlarının maliyet ve hızı konusundaki endişeler nedeniyle ayrıldığı belirtiliyor. Ancak, Gelsinger'ın stratejilerinin doğru olduğunu savunmasıyla birlikte, görev süresinin nihai değerlendirmesinin gelecek yıla kadar netlik kazanmayabileceği ifade ediliyor. Intel'in yeni CEO seçimi yakından takip edilecek ve şirketin geleceği açısından büyük önem taşıyacak.

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt