Makale Başlıkları Hide
- İphone 6 İle 6s Arasındaki Fark Nedir?
- 1. Tasarım:
- 2. İşlemci:
- 3. Kamera:
- 4. Ekran:
- 5. Parmak İzi Sensörü:
- 6. Batarya Ömrü:
- 7. Depolama Kapasitesi:
- 8. Renk Seçenekleri:
- 9. Bellek Kapasitesi:
- 10. Fiyat:
- 11. İşletim Sistemi:
- 12. Kablosuz Bağlantı:
- 13. Ses Kalitesi:
- 14. Su ve Toza Dayanıklılık:
- 15. Hızlı Şarj Desteği:
- 16. GPS:
- 17. Sensörler:
- 18. Güncelleme Desteği:
- 19. Popülerlik:
- İphone 6 İle 6s Arasındaki Fark Nedir?
İphone 6 İle 6s Arasındaki Fark Nedir? İki model arasındaki farklar, performans, kamera, güç ve işletim sistemiyle ilgilidir. İphone 6s, daha hızlı bir işlemciye sahiptir ve daha iyi bir performans sunar. Ayrıca, 6s modelinde 12 megapiksel bir arka kamera bulunurken, 6 modelinde sadece 8 megapiksel bir kamera bulunur. Güç açısından, 6s modeli daha dayanıklı bir bataryaya sahiptir ve daha uzun süre kullanım imkanı sunar. İşletim sistemi olarak ise, 6s modelinde daha yeni bir sürüm olan iOS 9 bulunurken, 6 modelinde iOS 8 kullanılır. Bu farklar, kullanıcıların tercihlerine göre hangi modele yöneleceklerini belirlemelerine yardımcı olabilir.
İçindekiler
İphone 6 İle 6s Arasındaki Fark Nedir?
İphone 6s’in dokunmatik hassasiyeti, İphone 6’ya göre daha iyidir.
İphone 6s’in depolama kapasitesi, İphone 6’ya göre daha yüksektir.
İphone 6s, İphone 6’ya göre daha yeni bir işletim sistemine sahiptir.
İphone 6s’in ön kamera kalitesi, İphone 6’ya göre daha iyidir.
İçindekiler
İphone 6 ve 6s, Apple tarafından üretilen iki farklı akıllı telefondur. İki model arasında bazı farklılıklar bulunmaktadır. İşte İphone 6 ile 6s arasındaki farklar:
1. Tasarım:
İphone 6 ve 6s, tasarım açısından oldukça benzerdir. Her iki model de alüminyum gövdeye sahiptir ve şık bir görünüme sahiptir. Ancak İphone 6s, daha kalın ve biraz daha ağırdır.
2. İşlemci:
İphone 6, Apple’ın A8 çipini kullanırken, İphone 6s, daha güçlü bir işlemci olan A9 çipini kullanır. Bu da İphone 6s’in daha hızlı ve daha verimli çalışmasını sağlar.
3. Kamera:
İphone 6s, İphone 6’ya göre daha iyi bir kameraya sahiptir. İphone 6s’in arka kamerası 12 megapiksel çözünürlüğe sahipken, İphone 6’nın arka kamerası 8 megapiksele sahiptir. Ayrıca İphone 6s, daha iyi bir ön kameraya da sahiptir.
4. Ekran:
İphone 6 ve 6s, aynı boyutta (4.7 inç) Retina HD ekranlara sahiptir. Ancak İphone 6s’in ekranı, İphone 6’ya göre daha dayanıklıdır ve 3D Touch özelliğine sahiptir. Bu özellik, ekran üzerinde farklı kuvvetlere göre farklı işlevler gerçekleştirmenizi sağlar.
5. Parmak İzi Sensörü:
İphone 6s, İphone 6’dan farklı olarak daha hızlı ve daha güvenli bir parmak izi sensörüne sahiptir. Bu sensör, telefonun kilidini açmak veya uygulamalara erişim sağlamak için kullanılabilir.
6. Batarya Ömrü:
İphone 6s, İphone 6’ya göre daha uzun bir batarya ömrüne sahiptir. Bu da daha uzun süre telefonunuzu kullanabilmenizi sağlar.
7. Depolama Kapasitesi:
İphone 6 ve 6s, 16 GB, 64 GB ve 128 GB olmak üzere farklı depolama seçenekleri sunar. Ancak İphone 6s, 16 GB seçeneği yerine 32 GB seçeneği sunmaktadır.
8. Renk Seçenekleri:
İphone 6 ve 6s, farklı renk seçenekleri sunar. Her iki model de gümüş, uzay grisi ve altın renklerinde mevcuttur. Ancak İphone 6s, pembe altın renk seçeneğine de sahiptir.
9. Bellek Kapasitesi:
İphone 6 ve 6s, 1 GB RAM’e sahiptir. Ancak İphone 6s, daha hızlı bir RAM’e sahiptir, bu da daha akıcı bir kullanım deneyimi sunar.
10. Fiyat:
İphone 6s, İphone 6’ya göre genellikle daha yüksek bir fiyatla satılmaktadır. Ancak fiyatlar, satıcıya ve seçilen depolama kapasitesine bağlı olarak değişebilir.
11. İşletim Sistemi:
İphone 6 ve 6s, aynı işletim sistemi olan iOS’i kullanır. Ancak İphone 6s, daha yeni bir işletim sistemi sürümüne güncellenebilir.
12. Kablosuz Bağlantı:
İphone 6 ve 6s, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac ve Bluetooth 4.2 teknolojilerini destekler. Her iki model de NFC özelliğine sahiptir.
13. Ses Kalitesi:
İphone 6s, İphone 6’ya göre daha iyi bir ses kalitesine sahiptir. Hem hoparlörlerin hem de kulaklık çıkışının ses kalitesi daha yüksektir.
14. Su ve Toza Dayanıklılık:
İphone 6 ve 6s, su ve toza dayanıklı değildir. Bu nedenle suya veya toza maruz kalmamaları önemlidir.
15. Hızlı Şarj Desteği:
İphone 6s, İphone 6’ya göre daha hızlı şarj desteği sunar. Bu da telefonun daha kısa sürede şarj olmasını sağlar.
16. GPS:
İphone 6 ve 6s, GPS özelliğine sahiptir. Bu özellik, konumunuzu belirlemenizi ve navigasyon uygulamalarını kullanmanızı sağlar.
17. Sensörler:
İphone 6 ve 6s, çeşitli sensörlere sahiptir. Bunlar arasında ivmeölçer, jiroskop, yakınlık sensörü, ortam ışığı sensörü ve parmak izi sensörü bulunur.
18. Güncelleme Desteği:
İphone 6s, İphone 6’ya göre daha uzun süre güncelleme desteği alır. Bu da daha yeni özelliklere ve güvenlik güncellemelerine erişmenizi sağlar.
19. Popülerlik:
İphone 6 ve 6s, her ikisi de popüler telefon modelleridir. Ancak İphone 6s, daha yeni bir model olduğu için genellikle daha popülerdir.
İphone 6 İle 6s Arasındaki Fark Nedir? |
İphone 6s, İphone 6’ya göre daha güçlü bir işlemciye sahiptir. |
İphone 6s’in kamerası, İphone 6’ya göre daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekebilir. |
İphone 6s’in ekranı, İphone 6’ya göre 3D Touch özelliğine sahiptir. |
İphone 6s’in bataryası, İphone 6’ya göre daha uzun süre dayanabilir. |
İphone 6s, İphone 6’ya göre daha hızlı bir internet bağlantısı sunar. |
İphone 6s’in dokunmatik hassasiyeti, İphone 6’ya göre daha iyidir.
İphone 6s’in depolama kapasitesi, İphone 6’ya göre daha yüksektir.
İphone 6s, İphone 6’ya göre daha yeni bir işletim sistemine sahiptir.
İphone 6s’in ön kamera kalitesi, İphone 6’ya göre daha iyidir.