İsabey İlköğretim Okulu Bilgileri Selçuk İzmir

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
İsabey İlköğretim Okulu Hakkında - İsabey İlköğretim Okulu Tanıtım - İsabey İlköğretim Okulu Resimleri - İsabey İlköğretim Okulu İletişim

İsabey İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Selçuk'ta 1864 yilinda ilk kez kale kapisi karsisindaki meclisteki bozkirli hoca Mehmet efendi tarafindan bir kiz iki erkek ögrenciden iharet mahalle mektebi açilmistir.1900 yilina kadar burada ögrenimine devam eden hoca Mehmet efendi yönetimdeki okul sonucunda köy camisinin yakinindaki bina tasinmistir.1927 yilinda egitim tarafindan olan bir ögretmen zamanini halk evinde ilk defa resmi okul açiyor. Halen içinde çalismakta okul kirasi zamaninin valisi merhum Kazim Dikin devamli takip ve tesgi bile o günkü köy halkinin ve yöneticilerinin çabalari sayesinde 1931 yilinda insa edilmeye baslamis ve 1934 yilinin 2 katli ve on derslikli olarak ögrenime açilmistir kira 26 bin liraya mal olmus bunun 20 bin lirasi 6 tarafindan 6 bin lirasinda özel idarece karsilanmistir.okulun sira ,masa ve ders araçlari zamanin köy muhtari Rifat Batuman yaratilim ve çabasi ile saglanmistir. Okulun açilis günlerinde basögretmenlik görevini kisa bir süre Süleyman kaplan yürütmüs bundan sonra Cemal Özkaynak13.12.1934 tarihinden bas ögretmelik görevine asaleten atilmistir okul binasinda yapilan nedeni asar gördügünden 1966 yilinda yapilarak yeniden 8 derslikli olarak yeniden yapildi merkez ilkokul adi verildi faaliyet gösteren okul ilçe merkezinde birden fazla okul yapilmasi neden ile Selçuk ilçesinin kurucularina aydin oglu Isabey adini izafeden ISABEY ILKOKULU adini almistir. Okulumuz ilçenin egitim ve ögretiminde sürekli olarak ilk siralari isgal etmis ve bu gün için ülke çapinda söhreti olan meslek ve bilim adamlari yetismistir.

Vizyonumuz :

İsabey Ilkögretim Okulu olarak hedefimiz, 7 yaslarindan baslayarak, ilkögretimin bütün kademelerinde sagladigimiz egitimle, güçlü bir kimlige sahip, basariyi hedefleyen, yenilikçi, yaratici, lider olabilen, toplum tarafindan takdir edilen, Türk kimligine sahip oldugu kadar dünya vatandasi niteliklerine sahip olan, Atatürk ilke ve inkilaplarina bagli, ahlakli gençler yetistirmektir.

Misyonumuz :

İsabey Ilkögretim Okulu olarak üstlendigimiz egitim ögretim görevini yerine getirirken, ögrencilerimizin mutlulugunu ve ruhsal gelisimlerini ön planda tutmak, Ögrencilerimizin aile, toplum ve vatanlarina bagli, çok çalismaya hazir, ahlakli, özgüven ve sorumluluk sahibi insanlar olarak yetisebilmeleri için sicak bir ortam saglamak, Egitime, ögretime göre öncelik vermek, Disiplinlerarasi çalismalar gerçeklestirerek bilginin sinirsizligini hissetirmek, Ögrencilerimizin dünya vatandasi olarak yetismelerini saglamak için farkli kültür ögelerinin ve yabanci dillerin küçük yaslarda benimsenmesini saglamak, Ögrenciler, okul idaresi, ögretmen ve veliler arasinda sicak ve yapici bir diyalog gelistirmek, Ders disi etkinliklere katilimi saglayarak ve yayginlastirarak, birlikte ayni hedefe dogru çalisip üreten sosyal bireyler yetistirmek, Ögrencilerimize yardimseverlik ve sosyal sorumluluk ilkelerini asilamak için okul içi ve disinda etkinliklere katilmak, Ulusal bayram ve anma günlerinde anlamli etkinlikler gerçeklestirerek ögrencilerin kültür varliklarina sahip çikmalarini saglamak, önde gelen hedeflerimizdendir.

İsabey İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Selçuk
Okulun Telefonu: 232 892 6415
Okulun Faksı:
Okulun Adresi:
Okulun Web Adresi: İZMİR-SELÇUK (İsabey İlköğretim Okulu)
Okulun E-Posta Adresi:
Okulun Müdürü: Süleyman İPOR
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

İsabey İlköğretim Okulu Resimleri :

Kaynak : webrehberi.biz - okulweb.meb.gov.tr -
Lütfen, Giriş yap Veya Kayıt ol URL içeriğini görüntülemek için!

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt