- Katılım
- 27 Ara 2022
- Mesajlar
- 341,783
- Tepkime puanı
- 20
Işık sızması neden olur?
Işık sızması neden olur? Ekrandaki ışık sızması, IPS panellerde kullanılan benzersiz Liquid kristal (L/C) hizalamasından kaynaklanır. Katmanlarda hafif sapmalar, sıvı kristalleri biraz kesebilir,ekran içinde basınca neden olabilir.Sonuç olarak, daha fazla ışık diğerlerinden daha farklı yerlerde nüfuz edebilir.Işık sızması normal mi?
Öncelikle IPS monitör ekranları üzerinden ışık sızmasının normal olduğunu söylemek mümkün. Doğal olarak daha fazla ışık diğerlerine nazaran daha çok noktaya sızar. Ancak bu durum ile beraber çok daha net ve etkin bir renk üzerinden, geniş açıdan izleme şansı elde edilebilmektedir.Işık sızması testi nasıl anlaşılır?
Ayırt Etme. Peki IPS Glow yani IPS parlaması ile ışık sızmasını nasıl ayırt ederiz? Çok basit, karanlık ortamda, siyah görüntü açıkken, bakış açısına göre kenar parlamaların parlaklık düzeyi değişiyorsa bu IPS Glow’dur. Değişmiyorsa çerçeveden ışık sızmasıdır.
Işık sızması nasıl geçer?
Işık sızması tamamen ortadan kaldırılamaz….Ekran ışık sızmasını nasıl giderebilirim?
- Ekranınızın parlaklığını ayarlayın.
- Ekranı kullandığınız odadaki ışık seviyesini artırın.
- Açık renkli arka planlar ve uygulama temaları kullanın.
Ekranda ışık sızması Garantiye girer mi?
Herhangi bir ölü piksel ve ışık sızmasın da garantiye yollayabilirsin sonuçta senden kaynaklı bir sorun değil.Monitörde ışık sızması zararlı mı?
Monitörler aydınlık ortamlar için üretilir, karanlık ortamlarda kullanıldığında olabilecek normal şeylerdir bunlar. Daha çok siyah/koyu görüntülerde belli olur. Eğer bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, normal dışı bir durum var ise ürün arızalıdır. Eğer yok ise ürün o şekildedir.Işık sızması her monitörde olur mu?
OLED ekranlar haricinde her monitörde az veya çok ışık sızması olur.
Işık sızması monitöre zarar verir mi?
Her monitörün/laptopun çerçevesi birbirinden farklı olduğu için ışık sızması oranı her üründe farklı. Yani görünmeyecek kadar az da olabilir, çok fazla da olabilir. Zararı olmaz, teknolojinin “-“lerinden diyelim.