Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Işletmelerin kuruluş aşamaları nedir?
İşletme kurmanın ekonomik, malî, teknik ve hukuki olmak üzere pek çok yönü bulunmakta ve işletmelerin kuruluşu çeşitli aşamalardan geçilerek gerçekleştirilmektedir. İşletme Kurma Düşüncesi (Proje Fikrinin Doğuşu) Ön Etüd (Fizibilite Etüdleri) Ön Proje.Işletmeciliğin tarihsel gelişimi nasıl olmuştur?
Işletmeciliğin tarihsel gelişimi nasıl olmuştur?İşletmeciliğin tarihsel gelişimi genel olarak şu dönemler itibarıyla incelenebilir: İşletme düşüncesinin yeni belirmeye başladığı İşletmecilikte İlk Dönemler; buhar makinasının keşfi ile insan gücünün yerini makine gücünün aldığı ve üretimin buna bağlı olarak arttığı Sanayi Devrimi Dönemi; bilimsel metodların ön plana …
İşletmenin amaçlarına ulaşması için kaynakların doğru kullanılmasına ne ad verilir?
İşletmenin amaçlarına ulaşması için kaynakların doğru kullanılmasına ne ad verilir?Yönetimin bir diğer özelliği olan verimlilik, amaçların gerçekleşmesi için kaynakların doğru kullanılması anlamına gelmekte ve bir işin doğru yapılması sonucunda belli bir dönemde oluşan artı değeri göstermektedir.
Yönetimin tarihi nasıl başlamıştır?
“Yönetim bilimsel olarak 1880’li yıllarda başlamıştır. Klasik (geleneksel) yaklaşım olarak adlandırılan bu dönemi neoklasik (davranışsal) yönetim yaklaşımı ve modern yönetim yaklaşımı dönemleri takip etmiştir”[5]. Aşağıda verilen şema bu dönemlere ait tarihsel sıralamayı vermektedir.Çağdaş anlamda işletme ve işletmecilik faaliyetleri hangi dönemde başlamıştır?
Çağdaş anlamda işletme ve işletmecilik faaliyetleri hangi dönemde başlamıştır?Tanzimat’tan (1839) Cumhuriyet’e (1923) kadar olan süreç, çağdaş işletmecilik anlayışına geçiş dönemi niteliğini taşımaktadır.
Amacı nasıl ve ne zaman nerede ve kim tarafından yapılacağı saptanmış faaliyetlere ne ad verilir?
Amacı nasıl ve ne zaman nerede ve kim tarafından yapılacağı saptanmış faaliyetlere ne ad verilir?1 planlama Neyin, ne zaman, ne maksatla, nasıl, nerede ve kim tarafından yapılacağını önceden kararlaştırma faaliyetidir. Planlama örgütteki çeşitli çıkar gruplarının ve örgütün çevreye yönelik birbiriyle çelişen amaçlarının öncelik ve zamanlamalarını belirlemek üzere başlatılır.