We have detected that you are using AdBlock.

Please disable it for this site to continue.

İşte Tereyağın Faydaları

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
65
Time online
0
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
İşte tereyağın faydaları

Kanadalı bilim adamları, kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere
birçok hastalığa neden olduğu öne sürülen tereyağını temize çıkardı.
Yeni bir araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, tereyağı ve sığır
eti kalp krizi riskini ve kolesterolü düşürüyor, şeker hastalığı ve
obeziteyi tedaviye yardımcı oluyor.
Alberta Üniversitesi profesörü Spencer Proctor ve asistanı Flora Wang tarafından yapılan araştırma sırasında, 16 hafta boyunca deney farelerine tereyağı ve inek etinde bolca bulunan vaksenik asit
bakımından zenginleştirilmiş diyet uygulandı.
Vaksenik asidin vücutta kolesterol başta olmak üzere birçok
rahatsızlığa sebep olan şilomikronların oluşmasını yavaşlattığı
gözlemlenirken, deney sonunda kötü kolesterol olarak bilinen LDL başta olmak üzere, toplam kolesterol ve trigliseritte düşüş görüldü.
Flora Wang, "Tereyağı, sığır eti ve türevlerinde vaksenik asid oranı
en az yüzde 70'tir. Araştırmanın bizi en çok sevindiren sonuçlarından
biri, metabolizmada birçok hasara sebep olan şilomikronların
oluşmasının bu yolla yavaşlatılabileceği olmuştur. Bugüne kadar
zararlı etkilerinden korktuğumuz doğal yağlar, aslında sağlığımız için
son derece faydalı. Tereyağı ve sığır etinin kalp krizi riskini
düşürmesi, şeker hastalığı ve obezite tedavisine yardımcı olması ve
kolestrole iyi gelmesi, artık bir realite" diye konuştu.
Bu arada, doktora öğrencisi olan Flora Wang, araştırma sonuçlarını
sunduğu, Alberta'da düzenlenen "Uluslararası Şilomikronların Zararları Sempozyumu"nda "genç araştırmacı" ödülünü aldı.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt