Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Jeneratör Nedir Nerelerde Kullanılır?
Jeneratör, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren bir makinedir. Genellikle, bu enerji, jeneratörün rotoru olarak da adlandırılan dönen bir şafttan elde edilir. Üretilen elektrik enerjisi, ticari teşkillerde, endüstride ve evlerde kullanılabilir.Generatör nasıl çalışır?
Generatör nasıl çalışır?Jeneratörler de elektrik motorlarında olduğu gibi elektro magnetik kuvvetin oluşması prensibine göre çalışırlar. Elektrik motorlarında, bir magnetik alan içerisindeki iletken tel çerçeveden elektrik akımı geçirilirse tel çerçeve döner. Yani elektrik enerjisi hareket enerjisine dönüşür. akım oluşur.
Doğru akım jeneratörü nedir nasıl çalışır?
Doğru akım generatörü, mekanik enerjiyi doğru akım elektrik enerjisine dönüştüren elektrik makinesidir. Doğru akım generatörleri uyartım şekillerine göre iki çeşittir. Kendinden uyartımlı generatörler de kullanılan alan sargısına göre üçe ayrılırlar. Bu generatörler harici bir kaynağa ihtiyaç duyarlar.Bu sistemlerden biri olan jeneratörlerdir.?
Bu sistemlerden biri olan jeneratörlerdir.?Hayatımızda yaygınlık gösteren sistemler içerisinde örneklendirmelere tabii tutulabilen jeneratörler, kimyasal enerjilerin elektrik enerjisine dönüştürülmesine veya ışık hücrelerini fotoelektrik sistemine dönüştüren elektrik sistemlerine örnek gösterilebilmektedir. Jeneratörler insan hayatı için çok önemli noktayı tetiklemekle görevli cihazlardır.
Jeneratörler Nasıl Çalışır? Jeneratörlerin çalışma prensipleri Faraday yasasına dayanmaktadır. Tel bobinleri üzerinde çevrilmiş olan manyetik akım çizgi sayılarında değişiklik gösterildiği an bobinde değişim akım sayısına orantılı şekilde elektromotor kuvvet meydana getirir.
Peki, jeneratör grubunun gerilimi nelerdir?
Peki, jeneratör grubunun gerilimi nelerdir?Jeneratör grubunun gerilimi, kullanıldığı ülke normlarına, yapılacak olan uygulamada ihtiyaç duyulan gerilim seviyesine göre belirlenmektedir. Ayrıca yine frekans da 50/60 Hz veya spesifik uygulamalarda (havaalanı vb. ) 400Hz olarak belirlenebilmektedir.