Joomla!

SoruCevap

Üye
Tepkime
62
Coin
256,936
Merhabalar; bu yazımda açık kaynak kodlu cms sistemlerinden olan joomla hakkında bilgiler vereceğim; diğer yazılarda ise joomla hakkında ipuçları ve joomlayı geliştirmek için neler yapılabilir onları yazacağım
Nedir?
Joomla “jumla kelimesinden türetilmiştir; “beraberlik, bütün, birlik gibi anlam karşılıkları vardır Joomla ilk olarak 2005 yılında mambo adlı bir sürümüyle çıktı; daha sonra geliştirilerek isim değişikliğine gidildi2007 yılına kadar joomla 10 sürümünü geliştirdi ve 2007 yılından sonra 15 sürümünü yayınladıBana soracak olursanız joomla 10 sürümü daha iyiydi; çünkü 15 sürümü ağır ve yönetim ara yüzü bana karışık geldiAma güvenlik bakımından 15’i web sitenize kurun
Neler yapılabilir?
Joomla ile kurumsal bir firmanı, okul veya kişisel bir internet sitesi hazırlanabilirJoomla’nın yönetim paneline alışmak yeni bir kullanıcı için 12 gün veya 12 saat alabilir
Başlıyoruz
Temalar: Sitenize yeni bir tema yüklemek için ftp dizininden “templates klasörüne temanızı yollamanız gerekirDosya aktarımı tamamlandıktan sonra yönetim panelinden temanızı etkinleştirebilirsinizTemayı atmadan önce sürüm uyumluluğuna bakınız Modüller: Modüller sitenizin sağ veya sol kısmındaki bileşenlerdir Örneğin sol sütundaki bir karelik alan üye girişi; diğeri ziyaretçi sayacı; diğeri hava durumu gibi Bunlar birer modüldür; modülleri kurmak için yönetim panelinden kurucu bölümüne gidiniz Bileşenler: Bileşenleri de modüller gibi kurucu bölümünden kurabilirsiniz Bileşenler joomlayı geliştirmek için yapılan eklentilerdirÖrneğin resim galerisi, ziyaretçi defteri bileşenlerini kurarak bunları siteye ekleyebiliriz Joomla’nın temel kavramlarını öğrendik; diğer yazımda joomlanın nasıl kurulacağını detaylı olarak anlatacağım

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt