Reputation:
K1 yenileme ücreti ne kadar?
– K1* Yetki Belgesi Ücreti : 4.964TL. – % 5 Yenileme Ücreti : 248.TL.K belgesi cezası ne kadar 2022?
Ruhsatı çıkan veya 2 el satın alınan Araçlarda K belgesi zorunluluğu başlar. Yeni alınan araçlarda müracaat süresi yoktur. Yeni alınan aracın K belgesine müracaatı hemen yapılmalıdır. K belgesine kaydı yapılmadan Trafiğe Çıkan aracın Cezası 1.000,00 TL dir.* K1 nedir?
* K1 nedir?K1 Yetki Belgesi ; Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara verilir. Şirketler için 75 ton taşıma kapasitesi şahıslar için 25 ton kapasite şartı uygulanmaktadır. K1* (il içi ) Ticari amaçla il içinde kamyonetlerle yapılan taşımalar.
K1 belge yenileme nasıl yapılır?
K1 belge yenileme nasıl yapılır?K1 belgesi yenileme işlemleri için Ulaştırma bakanlığından alınan yetki belgeleri 5 yılda bir yenilenmelidir. Yenileme işlemi belge bitiş tarihinden 60 gün önce başlar. Belge bitiş tarihine kadar yetki belgesi yenilenmelidir aksi takdirde araçlarınız yetki belgesinden düşeceğinden cezai işleme maruz kalabilirler.
K2 Belgesi nasıl alınır 2022?
Ulaştırma Bakanlığı tarafından takip ve koordine edilen işlemler e-devlet üzerinden alınabilir. Bu sayede bu belgenin alınması çok daha kolay ve pratik bir hale geldi. Bu yolu kullanmak istemeyen kişiler ya da K belgesi ile ilgili başka işlemleri olanlar da Bakanlığa direkt başvuruda bulunabilirler.Yıldızlı K1 Belgesi ne işe yarar?
Yıldızlı K1 yetki belgesi, şehir içi taşımacılık yapacak olan ve ağırlık olarak 3,5 tonu geçmeyen kamyonetler için verilen bir yetki belgesi türüdür. Yıldızlı K1 yetki belgesine kayıtlı olan sürücü ve araçlar, mutlaka SRC4 belgesine sahip olmalıdırlar.K2 * ne demek?
K2 * ne demek?K2 Yetki belgesi yurtiçinde, kendi adına ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
K1 belgesi nasıl alınır 2022?
K1 belgesi nasıl alınır 2022?K1 belgesi almak isteyen kişi ya da firmaların direkt olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına başvuru yapması gereklidir. Başvurular direkt olarak bakanlığın ilgili birimlerine yapılabildiği gibi aynı zamanda e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.