Kadın hasta iken Kuran okuyabilir mi?
Adetliyken regl döneminde namaz kılınır mı?: Adet (regl) olan bir kadının Kur’anı Kerim okuması gibi namaz kılması da haramdır. Adetliyken kuran okunamasa da kuranın dinlenmesinde bir sakınca yok. Ayrıca Kur’an’daki duaya benzeyen âyetler de Kur’an okuma niyetiyle değil de dua maksadıyla regli dönemlerinde okunabilir.Adetliyken kurana el sürmeden okunur mu?
Adetliyken yani regl hayız döneminde olan kadınların Kur’anı Kerim’i okumalarına izin yoktur. Regli döneminde kadınların Kurana dokunmaları konusunda ise mezheplere göre farklı görüş vardır. Muhammed’in şu hadisine dayandırıyor: “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur’an’dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî) buyurmuştur.Bir kadın başı açık Kuran okuyabilir mi?
Bazı dini kaynaklarda belirtilen bilgilere göre kadın başı ve hatta kolları dahi açık iken Kuran-ı Kerim ya da cevşen gibi duaları okuyabilir. Kuran-ı Kerim okunurken başın kesinlikle örtülü olması gerektiğine dair hadis ve ayet bulunmamakla beraber saygı açısından örtülmesinin iyi olacağı bilinir.
Adetli iken Kuran okunur mu?
ADETLİYKEN (REGL DÖNEMİNDE) NAMAZ KILINIR MI? : Adet (regl) olan bir kadının, namaz kılması ve Kur’an okuması haramdır. Ali (ra) de şöyle demiştir: “Allah Resülünü cünüplüğün dışında Kur’an okumadan bir şey alıkoymazdı.”Hafızlık yapan kadın adet döneminde Kuran okuyabilir mi?
aDETLİYKEN (REGL DÖNEMİNDE) NaMaZ KILINIR MI? : adet (regl) olan bir kadının, namaz kılması ve Kur’an okuması haramdır.Doğum yapan kadın Ayetel Kürsi okuyabilir mi?
Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur’an okuyamaz. Çünkü Hz. Peygamber “Âdetli kadın ve cünüp olan kimse Kur’an’dan hiçbir şey okuyamaz.” (Tirmizî, Tahâret, 98; İbn Mâce, Tahâret, 105) buyurmuştur. Hz.
Regli döneminde tesbih çekilebilir mi yapılabilecek ibadetler :Adetli kadınlar namaz kılamasalar da zikir ve tesbih çekebilir, dua edebilir. Bunlara bir mani yoktur. Bunun yanında Diyanet fetvasına göre regli döneminde kadınlar, kelime-i şehâdet, kelime-i tevhid, istiğfar, salâvat-ı şerife getirebilirler.
Yatarken kuran okunur mu?
Diyanet: Yatarak Kuran okunabilir.
Avret yeri açıkken Kuran okunur mu?
CEVAP: Erkeğin okuması tenzihen, kadının okuması tahrimen mekruhtur. Kendi avret yeri açık iken ve avret yeri açık olanlar yanında Kur’an-ı kerim okumak, mekruhtur.Adet halinde iken Kuran okunur mu?
Adetli kadınlar Kur’anı Kerim’i okuyamazlar ancak regli olan kadınların mukabele, kuran dinlemelerinde mahsur yoktur. Hayız olan kadınların okuyacakları dualar arasında Kur’an sureleri de bulunabilir. Diyanete göre kurandaki surelerin hayız olan kadınlar tarafından dua niyetiyle okunmasında sakınca yoktur.Adetli iken kuran dinlemek günah mı?
ADETLİYKEN KURAN DİNLENİR Mİ? Kadınların özel günlerinde dua okumaları ya da Televizyon, internet gibi iletişim araçları yoluyla Kur’an dinlemelerinde bir sakınca yoktur. Adetliyken okunabilecek dualar : Adetliyken dua edilmesinde hiçbir sakınca yoktur.