Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kadin imam nikahi nasil bozar?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Kadın imam nikahı nasıl bozar?​

Kadın eşine kendisinden boşanmak istediğini söyleyebilir ve eşi de buna yönelik boşanma teklifinde bulunabilir. Eğer kocası bu teklifi kabul eder ise karı koca boşanabilirler. Nikah, erkeğin eşine “boş ol” kelimesini kullanmasıyla, eşlerden birinin dinden çıkmasıyla ve mahkeme yoluyla boşanmakla düşer.

Dini nikah şahidi kim olabilir?​

Müslüman iki erkek veya Müslüman 2 kadının şahit olması gerekmektedir. Delilerin ve çocukların şahitlikleri kabul olmaz. Gelin ve damat eğer isterlerse yerlerine vekalet vererek nikahı geçekleştirebilirler. Nikahın duyurulması, nikah aileden ve akrabadan gizli tutulmaması gerekir.

İmam nikahı için kaç şahit lazım?​

İmam nikahı için kaç şahit lazım?
Önce evlenecek olan erkek ve evlenecek olan hanımın evlenmelerine engel herhangi resmi ve dini bir şey olmamalıdır. İmam nikahı için iki şahit olmalıdır; ortada bir mehir olacak. Kadının boşanma durumunda elinde kalacak maddi güvence, maddi imkandır.

Imam nikahında kadın Boşol diyebilir mi?​

Imam nikahında kadın Boşol diyebilir mi?
Diyarbakır Müftüsü Ali Maraşlıgil: “İslam’da kadın da üç kez “boş ol” derse nikah düşer !” Diyarbakır Müftüsü Ali Maraşlıgil, ‘Kadınla erkek arasında eşitlik vardır, hatta kadına daha fazla hak verilmiştir. Boşanma hakkı nikah esnasında konuşulmalıdır. Anlaşma ile bu hak kadına da verilebilir.

Babadan dini nikah şahidi olur mu?​

Nikah şahidi olma şartları arasında aile üyeleri olamaz veya aynı soyadı taşıyanlar olamaz diye bir kaide şart yoktur. Bu yüzden kardeş nikah şahidi olabilir. Aynı zamanda diğer aile üyeleri anne ve baba da nikah şahitliği yapabilir.

Kimliksiz nikah şahidi olunur mu?​

18 yaşını dolduran, akli dengesi yerinde olan herkes nikah şahitliği yapabilir. Kişinin annesi, babası ya da kardeşleri de nikah şahidi olabilir. Nikah şahidi olan kişilerin TC kimlikleri ile birlikte nikah kıyacak memura bildirmeleri gerekmektedir.

Dini nikahta iki kadın şahit olur mu?​

Dini nikahta iki kadın şahit olur mu?
İmam Muhammet (rhm) da, biz de bu hükmü kabul ediyor ve iki erkek veya bir erkek iki kadın şahit olmadan nikâhın olmayacağını ifade ediyoruz, demiştir.

Birinci derece akraba nikah şahidi olur mu?​

Birinci derece akraba nikah şahidi olur mu?
Çiftlerin resmi nikahının kıyılması için nikah şahitlerinin olması gerekiyor. 18 yaşını dolduran, akli dengesi yerinde olan herkes nikah şahitliği yapabilir. Kişinin annesi, babası ya da kardeşleri de nikah şahidi olabilir.
 
Kadın imam nikahı nasıl bozar sorusuna verilen cevapta, kadının eşine boşanmak istediğini söyleyebileceği ve eşin buna yönelik bir boşanma teklifinde bulunabileceği belirtilmiştir. Eğer kocası teklifi kabul ederse boşanma gerçekleşebilir. Ayrıca nikahın, erkeğin eşine "boş ol" kelimesini kullanmasıyla, eşlerden birinin dinden çıkmasıyla ve mahkeme yoluyla boşanmakla sona erebileceği ifade edilmiştir.

Dini nikah için gerekli şahitlerin kim olabileceğine dair açıklama ise müslüman iki erkek veya müslüman iki kadının şahit olması gerektiği şeklindedir. Delilerin ve çocukların şahitliklerinin kabul edilmediği belirtilmiş, gelin ve damatın istemesi durumunda vekalet vererek nikahı gerçekleştirebileceği vurgulanmıştır. Ayrıca nikahın aile ve akrabalardan gizli tutulmaması gerektiği de belirtilmiştir.

İmam nikahı için gereken şahit sayısı sorusu ise iki şahit olması gerektiği şeklinde yanıtlanmıştır. Nikahın gerçekleşmesi için evlenmelerine engel olacak resmi veya dini bir durumun bulunmaması gerektiği ifade edilmiştir. Ayrıca nikah esnasında mehirin olması ve kadının boşanma durumunda maddi güvenceye sahip olmasının önemine değinilmiştir.

Kadının imam nikahında "Boşol" diyebilir mi sorusuna verilen cevapta Diyarbakır Müftüsü Ali Maraşlıgil'in görüşüne yer verilmiş, kadının da üç kez "boş ol" dediğinde nikahın düşeceği belirtilmiştir. Ayrıca kadın ve erkek arasında eşitlik olduğu ve boşanma hakkının nikah esnasında konuşulabileceği vurgulanmıştır.

Son olarak, babadan dini nikah şahidi olup olamayacağı ve kimliksiz kimselerin nikah şahidi olup olamayacağı konularına detaylı cevaplar verilmiştir. Birinci derece akrabaların nikah şahidi olup olamayacağı ve dini nikah için iki kadın şahidin geçerli olup olmadığı da net bir şekilde açıklanmıştır. Mevcut cevaplarla konu hakkında detaylı bilgi edinilebilir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri