Son konular

Kadir Gecesi Kılınan Namaz, Dua ve Tesbihleri

zeberus1234

Yeni Üye
Tepkime
10
Coin
2
Kadir Gecesi Kılınan Namaz, Dua ve Tesbihleri

Kadir Gecesinde Peygamberimizin Okuduğu Dua
Kadir Gecesi Duası
imageskadirgecesikilinannamazduavetesbihleri5b1280c4a1441
Kadir Gecesi
Kur'anı Kerim'in inmeye başladığı Ramazan ayının 27 gecesi İslam aleminde en kutsal ve faziletli gecedir Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır Kur'anı Kerim de bu gecenin faziletini belirten mustakil bir sure vardır

Kadir suresi 15 ayeti kerimede Bu surede Allah Teala şoyle buyuruyor;“Doğrusu biz Kur'anı Kadir gecesinde indirmişizdir Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her turlu iş icin inerler O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir

Peygamberimizin Hz Aişe'ye oğrettiği Dua

Kadir duasını Hz Muhammed ( sav) Hazreti Aişe'ye nasıl oğrendiğini şoyle anlatıyor:

Dedim ki: Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim?

Peygamberimiz şoyle buyurdular:

Allahumme inneke afuvvun kerimun tuhibbul afve fa'fu anni Anlamı; Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle (Tecridi Sarih Tercemesi, VI, 314)

Peygamber ( sav) şoyle buyuruyor; Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle gecirirse, gecmiş gunahları bağışlanır
Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır

Kadir Gecesi Namazı
Bu geceye ait bir namaz yoksa da, en az iki rekat, en cok bin rekat, normali olarak da 100 rekat namaz kılınacağı tavsiye ediliyor İki rekat kılındığı takdirde, her rekatta 200 ayet okumak, 100 rekat kılındığında ise her rekatında Fatiha suresinden sonra Kadr suresi ile 3 İhlas suresi okunup iki rekatta bir selam verilir

Kadir Gecesi Cekilen Tesbihler
*1 kere: Allahu ekber Allahu ekber La ilahe illallahu vallahu ekber Allahu ekber Ve lillahilhamd
*100 inşirah suresi ( Elem neşrah leke sadrak )
*100 kere kadir suresi (İnna enzelnahu fi leyletilkadr)
*100 kere de Peygamberimizin Hz Aşe (ra) annemize oğrettiği şu dua okuyup, sonra dua edilir
Allahumme inneke afuvvun kerimun tuhibbulafve fa'fu anni Anlamı; Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle

Üst Alt