Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kadrolu isci hangi kanuna tabi?

Modoratör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 0
Çözümler 0
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Modoratör

Kadrolu işçi hangi kanuna tabi?​

Bu işçiler, 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine tabidir.

Kamu işçileri kimi kapsıyor?​

“Bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir.”

Sürekli işçi hakları nelerdir?​

Sürekli işçi hakları nelerdir?
Peki, 4 D işçi özlük kadrosu özlük hakları nelerdir.
- 4 D işçi kadrosu özlük hakları 4 D işçi kadrosu özlük hakları, 4587 sayılı İş Kanunu’nda belirlenmiştir.
- Yıllık ücret izin hakkı
- Kıdem tazminatı hakkı
- Haftalık çalışma saati.
- Kadın işçilerin hakları (doğum)
- Mazeret İzini hakkı
- Evlilik izni.
- Babalık izni.

Kamuda çalışan sürekli işçi hangi kanuna tabi?​

Kamuda çalışan sürekli işçi hangi kanuna tabi?

657 işçi kadrosu nedir?​

4D işçi kadrosu demek geçici işte çalışan işçi sözleşmesinin süreli olarak yapıldığı sadece belirli haklara sahip sürekli işçilerle de çalışabilen geçici işçi kadrosu demektir. Bu işçi kadrosunun özlük hakları 4587 sayılı iş kanunu ve 657 sayılı kanuna göre belirlenmektedir.

4A işçi mi memur mu?​

4A NEDİR? 4A memur olarak bilinen çalışanlardır. Görevi “Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.” şeklinde tanımlanmıştır.

Devlet işçisi ne demek?​

Devlet işçisi ne demek?
Kamu işçileri, bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir.

Kamu işçileri 657 ye tabi mi?​

Kamu işçileri 657 ye tabi mi?
İşçiler 4857 sayılı İş Kanunu’na, memurlar ise 657 sayılı Kanun’a tabi olarak istihdam edilmektedir.
 
Kadrolu işçiler genellikle 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine tabidirler. Bu kapsamda işçilerin temel hak ve sorumlulukları bu kanun çerçevesinde belirlenir.

Kamu işçileri, işlerinin niteliği ve çalışma koşullarına göre belirlenmiş süreli veya mevsimlik hizmetlerde çalışan ve belirli ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile istihdam edilen kişileri ifade eder. Genelde Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşleri doğrultusunda Bakanlar Kurulu tarafından belirlenirler.

Sürekli işçi hakları, 4857 sayılı İş Kanunu'nda genel olarak belirtilmiştir. Bunlar arasında yıllık ücretli izin hakkı, kıdem tazminatı hakkı, haftalık çalışma saati düzenlemesi, kadın işçilerin hakları (doğum, emzirme izni gibi), mazeret izin hakkı, evlilik izni, babalık izni gibi konular yer alabilir.

4D işçi özlük kadrosu, geçici işte çalışan işçi sözleşmesinin belirli haklarla sürekli hale getirildiği bir durumu ifade eder. Bu kadronun özlük hakları genellikle 4587 sayılı İş Kanunu'na ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre belirlenir.

Kamuda çalışan sürekli işçiler genellikle 4857 sayılı İş Kanunu'na tabi olurlar. Ancak belirli pozisyonlarda çalışan işçiler, örneğin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olabilirler.

657 işçi kadrosu genellikle sürekli işçileri ifade eder. Bu işçi kadrosunun özlük hakları genellikle 4587 sayılı İş Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre belirlenir.

4A işçiler genellikle memurlar olarak bilinir. Bu kategoride yer alan çalışanlar, Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini yerine getiren kişilerdir ve Devlet Memurları Kanunu kapsamında değerlendirilirler.

Devlet işçisi, kamu işçilerini ifade eder. Bu kişiler, belirli süreli veya mevsimlik hizmetlerde çalışan ve sözleşme ile istihdam edilen ancak işçi olarak sayılmayan kişilerdir.

Kamu işçileri genellikle 4857 sayılı İş Kanunu'na, memurlar ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilirler. İşçilerin ve memurların hak ve sorumlulukları bu kanunlar çerçevesinde belirlenir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri