Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Kadrolu öğretmen hangi sigorta kolunda?
Çalışma koşulları 4A’lılarla aynı olmasına rağmen özlük hakları itibarıyla 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa tabi bulunuyorlar. 4B statüsünü kapsayan meslekler ise; öğretmen, doktor, mühendis, hemşire, teknisyen, veznedar ile diyanet işleri başkanlığına bağlı vaiz, kuran öğreticisi ve imam gibi çalışanlar oluyor.Kadrolu öğretmenlik doğu görevi kaç yıl 2019?
Kadrolu öğretmenlik doğu görevi kaç yıl 2019?Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlerin 2019 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyurusuyla, iki sene önce önerdiği gibi, doğudaki illere tayin olmak isteyen Öğretmenler için 3 yıl aynı ilde çalışma şartını kaldırdı.
Öğretmen 657 ye tabi mi?
Öğretmen 657 ye tabi mi?(1) Öncelikle kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde olmak üzere Bakanlığın boş öğretmen norm kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında sözleşmeli öğretmen istihdam edilebilir.
Öğretmenlerin sosyal hakları nelerdir?
Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatında Öğretmenlerin Hakları Milli Eğitim Temel Kanunu’nda öğretmene tanınan haklar eğitim alma hakkı, kariyer hakkı, öğretmenlerin hizmet içi yetiştirilmesi hakkı, yurt içi ve yurt dışı yetişme imkânları ve konut hakkıdır.Sözleşmeli öğretmen hangi sosyal güvencesi?
Sözleşmeli öğretmen hangi sosyal güvencesi?Kadrolu öğretmenlerin Emekli Sandığı’na bağlı olmasına karşın sözleşmeli öğretmenler SGK’ye bağlı olarak görev yapıyor.
4 c liler kimler oluyor?
4 c liler kimler oluyor?Bu kapsamda 4a SSK prim ödeyenleri ve bir işyerinde sözleşmeli çalışanları, 4b hizmet akdine bağlı olmaksızın isteğe bağlı sigorta yaptırıp prim ödeyenleri ve eski BAĞ-KUR’luları, 4c ise eski sistemde Emekli Sandığı’na bağlı çalışan devlet memurlarını kapsar.
Doğu Görevi Kaç yıl jandarma?
Batıda 4 ya da 5 yıl doğuda ise 2 ya da 3 yıl asgari hizmet süreleri bulunmakta.Zorunlu doğu görevi kaç yıl doktor?
Zorunlu doğu görevi kaç yıl doktor?Doktorlar tıp fakültesini bitirince 2 yıl, uzman olunca 2 yıl, yan dal bitirince 2 yıl olmak üzere ortalama 6 yıl mecburi hizmet yapmak zorunda. Bu hizmetlerin tamamlanmaması durumunda diplomaları verilmiyor.
Öğretmenler devlet memuru mu?
Öğretmenler devlet memuru mu?Polisler, İlk ve orta dereceli okul öğretmenleri, lise öğretmenleri, devlet hastanelerindeki doktorlar, valiler, kaymakamlar, hizmetliler (tamamında özel sektör hariç) Devlet Memurudur.