Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Kafa sallamak neyin belirtisi?
Beyindeki gelişimsel bozukluklar ve nörokimyasal dengesizlikler tourette sendromunun sebeplerindendir. Kişide istemsiz bedensel tikler vardır. Bunlar göz kırpma, omuz silkme, kafa sallama şeklinde olabilir.Tik hastalığının adı nedir?
Toplumda tik hastalığı olarak da bilenen Tourette sendromu, genellikle 5-9 yaşlarında ortaya çıkıyor. Bir sinir sistemi bozukluğu olan ve genetik sebeplerden kaynaklanan Tourette sendromunda hastalar göz kırpma, dokunma gibi motor tikler ile bağırma, boğaz temizleme gibi vokal tiklere sahip oluyor.Tik ten nasıl kurtulurum?
Tik ten nasıl kurtulurum?Eğitim, destekleyici psikoterapiler ve ilaç tedavileri tik bozuklukları tedavisinde olguya göre uygulanır. Kronik motor tiklerde ilaç tedavisi gerekmez. Tedavide çocuğun öğretmenlerinin bilgilendirilmesi ve çocuğun okulda desteklenmesi önemli bir noktadır.
Tüvet sendromu nedir?
Tüvet sendromu nedir?Tourette sendromu (veya Turet sendromu), aynı şekilde kısa aralıklarla meydana gelen istemsiz, hızlı, ani bedensel tikler ve ses tiklerinin oluşturduğu nörolojik veya “nörokimyasal” kalıtsal bir rahatsızlıktır.
Çocuğumda tik var ne yapmalıyım?
AİLELER TİKLERE MÜDAHALE ETMEMELİ “Göz kırpma, boğaz temizleme, kafa sallayıp oynatma gibi basit motor tikler tedavi gerektirmez. Ailelerin tiklere müdahale etmemesi, çocuğun dikkatini vereceği motor ve zihinsel etkinlikler yaratmaları yeterlidir.Dokununca tik neden olur?
– Tikler organik veya psikolojik nedenlerle ortaya çıkabilir. – Organik nedenlerle ortaya çıkan tikler genelde kalıcıdır ve zaman içinde Tourette bozukluğu gelişebilir. – Dikkat eksikliği sorunun ilk belirtileri olmasına karşın obsesyon ve kompulsiyonların başlaması sorunun ileri evrelerindedir.Trout sendromu nedir?
Trout sendromu nedir?Tourette sendromu (veya Turet sendromu), aynı şekilde kısa aralıklarla meydana gelen istemsiz, hızlı, ani bedensel tikler ve ses tiklerinin oluşturduğu nörolojik veya “nörokimyasal” kalıtsal bir rahatsızlıktır. Nörogelişimsel bozukluklar kategorisinde ele alınır. İsmini Fransız doktor Gilles de La Tourette’den alır.