We have detected that you are using AdBlock.

Please disable it for this site to continue.

Kahve ve sigara meme ağrısına neden olabilir

SoruCevap

Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
0
Çözümler
1
Tepkime
65
Time online
0
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,935
Kahve ve sigara meme ağrısına neden olabilir

Kadınlarda meme ağrısının çok sık görüldüğüne dikkat çeken Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Alp Demirağ, “Kahve, kola, sigara ve yanlış sutyen kullanımı meme ağrısını artırabiliyor. Bu nedenle “Mastalji” yani meme ağrısı tedavisinde hastalarımıza bu faktörlere dikkat etmelerini öneriyoruz” diyor.

Kadınlarda memeyle ilgili olarak en sık rastlanan şikâyetlerden birisi de tıp dilinde adı “mastalji” olan meme ağrısı…
Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Alp Demirağ, kadınların neredeyse yarısının meme ağrısı şikayeti bulunduğuna dikkat çekiyor.
Meme ağrılarına çeşitli faktörlerin neden olduğunu belirten Dr. Demirağ,bu nedenleri şöyle sıralıyor:
“Yapılan araştırmalara göre kahve, kola gibi kafeinli maddeler ve sigaranın meme ağrısında önemli etkileri bulunuyor. Ayrıca kullanılan sutyenler ve bazı baharatlı yiyecekler de meme ağrısını tetikleyebiliyor.”

Meme ağrılarının 3 biçimde ortaya çıktığını belirten Dr. Demirağ, meme ağrısı hakkında şu bilgileri veriyor:
“Meme ağrısı 3 biçimde ortaya çıkar: Siklik meme ağrısı yani adetten birkaç gün önce başlayan ve adetten sonra geçen meme ağrısı. İkincisi nonsiklik meme ağrısı ise adetle ilgisi olmayan ağrıdır. Üçüncüsü ise meme dokusu ile ilişkili olmayan ancak komşu kas iskelet sistemine bağlı ağrılardır.”

Memesi ağrıyan kadınların genellikle meme kanseri oldukları endişesine kapıldığını belirten Dr. Demirağ “Oysa meme kanseri olan hastaların meme ağrısı ile polikliniğe başvurma oranı % 1’ in altındadır” diyerek tedavi konusunda şu bilgileri veriyor:
“Hastanın yaşına göre bazı testleri yapıyoruz. Hastamız 40 yaşın üzerindeyse mamografi, altındaysa ultrasonografi çektiriyoruz. Eğer bir sorun görünmüyorsa mastalji tedavisini uyguluyoruz. Bitkisel bir tedaviyle hastanın her gün tek bir ilaç almasını öneriyoruz. Genellikle yüzde 90’ı bu tedaviye cevap veriyor. Bunun yanında hastamıza beslenme biçimine dikkat etmesini ve doğru sutyen kullanmasını öneriyoruz. Özellikle sporcuların kullandığı destekli sutyenleri kullanmasını tavsiye ediyoruz. Bütün bu tedavi planıyla yüzde 90 başarı sağlıyoruz.”
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt