Türk kahvesi gelenek ve göreneklerimiz arasında epeyce sağlam geçmişe sahip olduğu bilinmekle birlikte kahve çekirdeklerinin içerisinde bulunan antioksidan, niasin ve kafein üzere hususlar sıklığımız, sıhhatimiz hem de en değerlisi kilo denetimimiz açısından epey yararlıdır. Araştırmalara nazaran, günde 1 fincan türk kahvesi tüketen bireylerde kanser olma riskinin %10 orantısında azaldığı ortaya konulmuştur.
Kahvenin konsantrasyonu arttırıcı tesiri de bulunmaktadır. Bilhassa sabah saatlerinde içilen kahvenin gün uzunluğu gerilimi azaltıcı tesiri bulunmaktadır. Çalışan bireylerde ve münhasıran imtihan devrinde olan talebelerde, odaklanma ve konsantrasyonun artması hedefiyle rahatlıkla her gün birer fincan biçiminde tüketilebilir. Aromalı kahvelerinde hayatımıza olan girişiyle bir arada her yaş öbeğinden kahveye olan ilgi artmış durumdadır.
Kahve tek başına kalori içermemekle birlikte aroma, süt, şeker ve kremanın eklenmesiyle kalorisi artmaktadır. Kahve tüketiminde dikkat edilecek en değerli nokta kahve ile birlikte su tüketimidir. Kahvenin diüretik tesirinden ötürü tüketimden çabucak sonra vücuttan kaybolan suyu yanına koymamız gerekmektedir.
Amerika’da yapılan bir araştırmaya nazaran günde 400 mg kafeinin bir yetişkin için emniyetli doz olduğu kanıtlanmıştır. Gebe bayanlarda bu durum farklılık göstermekle birlikte günde maksimum 200 mg kafein alınması önerilmektedir. Gebeliğe hazırlık devrinde ise kafein tüketimini maksimum 250 mg ile sonlandırmamız gerekmektedir doğurganlığı azaltmamak hedefiyle.
Kahve, midede asit salgılanmasına yol açtığı için mide ile ilgili sorun yaşayan bireylerde önerilmemektedir. Kafeinin yararlı tesirlerinin yanında vücuda olan olumsuz tesirleri de bulunmaktadır. Kafeinin kimi vitamin ve minerallere olan olumsuz tesirinden bahsetmek istiyorum. Kafeinin demir emilimini engelleyici tesiri bulunmaktadır ayrıyeten kalsiyumun idrar ile vücuttan atılmasına neden olmaktadır.
Kahve tüketim saatinizi en geç yatmadan 6 saat evvel tutmanızda uyku meselesi yaşamamanız açısından yarar vardır. Kahve tüketim ölçünüzü ve sıhhate olan tesirini uzmanınıza danışarak denetimli halde ayarlayınız.
Tarçınlı Frappe Tanımı
-2 tatlı kaşığı neskafe
-İstenilen ölçüde stevia tatlandırıcı
-200 ml light süt
-3 adet buz küpü
-Üzeri için 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Frappe soğuk kahve tiplerinden biridir. Birinci olarak 1957 yılında Selanik’te yapılmıştır. Bir karıştırıcıya süt, neskafe ve tatlandırıcı eklenir 1 dakikaya yakın çalkalanır. Farklı bir mekanda havan yardımıyla kırdığınız buzları uzun bir cam bardağın dibine konulur. Akabinde üzerine hazırladığınız karışımı ekliyoruz ve servis yapmadan evvel üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını serperek tanımımızı tamamlıyoruz.
Afiyet olsun formda tutsun…
Kahvenin konsantrasyonu arttırıcı tesiri de bulunmaktadır. Bilhassa sabah saatlerinde içilen kahvenin gün uzunluğu gerilimi azaltıcı tesiri bulunmaktadır. Çalışan bireylerde ve münhasıran imtihan devrinde olan talebelerde, odaklanma ve konsantrasyonun artması hedefiyle rahatlıkla her gün birer fincan biçiminde tüketilebilir. Aromalı kahvelerinde hayatımıza olan girişiyle bir arada her yaş öbeğinden kahveye olan ilgi artmış durumdadır.
Kahve tek başına kalori içermemekle birlikte aroma, süt, şeker ve kremanın eklenmesiyle kalorisi artmaktadır. Kahve tüketiminde dikkat edilecek en değerli nokta kahve ile birlikte su tüketimidir. Kahvenin diüretik tesirinden ötürü tüketimden çabucak sonra vücuttan kaybolan suyu yanına koymamız gerekmektedir.
Amerika’da yapılan bir araştırmaya nazaran günde 400 mg kafeinin bir yetişkin için emniyetli doz olduğu kanıtlanmıştır. Gebe bayanlarda bu durum farklılık göstermekle birlikte günde maksimum 200 mg kafein alınması önerilmektedir. Gebeliğe hazırlık devrinde ise kafein tüketimini maksimum 250 mg ile sonlandırmamız gerekmektedir doğurganlığı azaltmamak hedefiyle.
Kahve, midede asit salgılanmasına yol açtığı için mide ile ilgili sorun yaşayan bireylerde önerilmemektedir. Kafeinin yararlı tesirlerinin yanında vücuda olan olumsuz tesirleri de bulunmaktadır. Kafeinin kimi vitamin ve minerallere olan olumsuz tesirinden bahsetmek istiyorum. Kafeinin demir emilimini engelleyici tesiri bulunmaktadır ayrıyeten kalsiyumun idrar ile vücuttan atılmasına neden olmaktadır.
Kahve tüketim saatinizi en geç yatmadan 6 saat evvel tutmanızda uyku meselesi yaşamamanız açısından yarar vardır. Kahve tüketim ölçünüzü ve sıhhate olan tesirini uzmanınıza danışarak denetimli halde ayarlayınız.
Tarçınlı Frappe Tanımı
-2 tatlı kaşığı neskafe
-İstenilen ölçüde stevia tatlandırıcı
-200 ml light süt
-3 adet buz küpü
-Üzeri için 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Frappe soğuk kahve tiplerinden biridir. Birinci olarak 1957 yılında Selanik’te yapılmıştır. Bir karıştırıcıya süt, neskafe ve tatlandırıcı eklenir 1 dakikaya yakın çalkalanır. Farklı bir mekanda havan yardımıyla kırdığınız buzları uzun bir cam bardağın dibine konulur. Akabinde üzerine hazırladığınız karışımı ekliyoruz ve servis yapmadan evvel üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını serperek tanımımızı tamamlıyoruz.
Afiyet olsun formda tutsun…