Reputation:
Kaju üretimi nasıl yapılır?
Kaju fıstığının diğer fıstık çesitlerinden daha pahalı olma nedenlerinden biri her iklimde yetiştirilememesi ve her kaju elmasından ancak bir adet kaju fıstığı üretilebilmesidir. Toplanan kaju elmalarından çekirdekleri ayrılarak üzerlerindeki kabuk çıkartılıp kavrularak yenilir.Kaju nerenin kuruyemişi?
Kaju (Anacardium occidentale), sakız ağacıgiller (Anacardiaceae) familyasından bir tropikal iklim bitkisi. Brezilya'da yetiştirilip Portekizliler tarafından dünyaya tanıtılmıştır. En yoğun bulunduğu bölge Ekvator çevresidir.En sağlıklı kuruyemişler!
Kaju Kuruyemiş nasıl yetişir?
Dört mevsim yeşil kalan ve genelde boyları uzun olan kaju ağaçları salkım şeklinde çiçek açarlar. Bu çiçeklere kaju meyvesi, meyvenin çekirdeklerine de bizim daha çok kuruyemiş olarak tükettiğimiz kaju adı verilir. Kaju ağacı sıcak ve tropikal ortamlarda yetişir. Kumlu topraklar kaju yetişmesi için oldukça idealdir.
En lezzetli kuruyemiş hangisi?
Badem, en lezzetli atıştırmalıklar arasında sayılabilir. Badem ağacı Akdeniz iklimine özgü bir ağaçtır. Yaygın olarak Orta Doğu ülkeleri, İspanya, Yunanistan, Türkiye ve güney İtalya'da yetişir. Badem, acı badem ve tatlı badem olmak üzere iki türe sahiptir.