Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Orçun Ünal, kalp ve damar sıhhatine âlâ gelen besinler konusunda bilgiler verdi. Yeşil çay, balık üzere besinler kadar bitter çikolata da kalbe yeterli gelen besinler ortasında sıralanıyor.
1. Yeşil çay
Yüksek oranda antioksidan, A, E ve C vitaminleri içeriyor. Antioksidan özelliği nedeniyle kalp hastalıklarının engellenmesinde tesirli oluyor. Bu nedenle günde en az 1 fincan yeşil çay tüketebilirsiniz.
2. Balık
Omega 3 yağ asidi somon ve ton balığında çokça bulunur ve kalp sıhhati açısından epeyce değerlidir.Bu nedenle haftada en az bir defa somon balığı yahut ton balığı tüketilmesinde yarar vardır.
3. Bitter çikolata
Bitter çikolata kalp ve damar sıhhati için yararlıdır. Günde 2 ya da 3 modül bitter çikolata tüketmek hem tansiyonu hem de berbat kolestrolü düşürmeye yardımcı olur.
4. Ceviz
Cevizde bulunan yağ asitleri kalp hastalıklarına şahısları karşı korur. Kalp ve tansiyon hastalarında kan basıncını düzenler.Kanın pıhtılaşma durumunda ceviz tüketildiği vakit, kan pıhtılaşmasına pürüz olur. Günde birkaç avuç ceviz yemek kalbe giden kan deveranını düzenler, damar sertleşmesini önler ve kalp hastalığı riskinin azalmasını sağlar.
5. Yulaf ezmesi
İçerdiğindeki lifler sayesinde kalp sıhhatini korur.E ayrıyeten B vitamini içerir buna bağlı olarak hastalıklarını önler.Bu nedenlerle tüketimi arttırılmalıdır.
6. Kuşkonmaz
Bedendeki ziyanlı yağ hücrelerinin uzaklaştırılmasını ve kolesterolün düşmesine yardımcı olur.Bu nedenle de kalbe de uygun gelir.
7. Ispanak
Potasyum kıymeti yüksek olan bir besin olduğu için kalp dostu olan bir besindir. Ispanak, çok ölçüde mineral ve vitamin içerir. Omega-3 yağ asitlerini de barındırır. Yararlı olması için taze, buharda pişirilmiş yahut kısa müddetli haşlanmış olarak tüketmenizde yarar var.
1. Yeşil çay
Yüksek oranda antioksidan, A, E ve C vitaminleri içeriyor. Antioksidan özelliği nedeniyle kalp hastalıklarının engellenmesinde tesirli oluyor. Bu nedenle günde en az 1 fincan yeşil çay tüketebilirsiniz.
2. Balık
Omega 3 yağ asidi somon ve ton balığında çokça bulunur ve kalp sıhhati açısından epeyce değerlidir.Bu nedenle haftada en az bir defa somon balığı yahut ton balığı tüketilmesinde yarar vardır.
3. Bitter çikolata
Bitter çikolata kalp ve damar sıhhati için yararlıdır. Günde 2 ya da 3 modül bitter çikolata tüketmek hem tansiyonu hem de berbat kolestrolü düşürmeye yardımcı olur.
4. Ceviz
Cevizde bulunan yağ asitleri kalp hastalıklarına şahısları karşı korur. Kalp ve tansiyon hastalarında kan basıncını düzenler.Kanın pıhtılaşma durumunda ceviz tüketildiği vakit, kan pıhtılaşmasına pürüz olur. Günde birkaç avuç ceviz yemek kalbe giden kan deveranını düzenler, damar sertleşmesini önler ve kalp hastalığı riskinin azalmasını sağlar.
5. Yulaf ezmesi
İçerdiğindeki lifler sayesinde kalp sıhhatini korur.E ayrıyeten B vitamini içerir buna bağlı olarak hastalıklarını önler.Bu nedenlerle tüketimi arttırılmalıdır.
6. Kuşkonmaz
Bedendeki ziyanlı yağ hücrelerinin uzaklaştırılmasını ve kolesterolün düşmesine yardımcı olur.Bu nedenle de kalbe de uygun gelir.
7. Ispanak
Potasyum kıymeti yüksek olan bir besin olduğu için kalp dostu olan bir besindir. Ispanak, çok ölçüde mineral ve vitamin içerir. Omega-3 yağ asitlerini de barındırır. Yararlı olması için taze, buharda pişirilmiş yahut kısa müddetli haşlanmış olarak tüketmenizde yarar var.