Son konular

Kalsiyum Kaynağı Şifalı Bitkiler

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
hangi besinlerde kalsiyum fazladır - kalsiyum içeren bitkiler - şifalı bitkiler



Yaygın inanışın aksine, kalsiyumu sadece sütten temin ettiğimiz doğru değildir. 19-50 yaş arasında günde 1000 mg kalsiyum almamız gerekir.

Bir bardak sütte 296 mg kalsiyum vardır. Ancak koyu yeşil yapraklı sebzelerden ve çeşitli yemişlerden de, bu miktarda kalsiyum almanız mümkün. Ayrıca bitkisel beslenmenin sağlığınız için birçok faydası daha bulunuyor....

1 su bardağı haşlanmış kara lahanada 266 mg kalsiyum var.

Çeyrek su bardağı susamda 351 mg kalsiyum var.

23 tane bademde 75 mg kalsiyum var.

2 su bardağı haşlanmış brokolide 124 mg kalsiyum var.

1 orta boy portakalda 52 mg kalsiyum var.

Bir bardak haşlanmış ıspanakta 245 mg. kalsiyum var.

1 çorba kaşığı pekmezde 137 mg kalsiyum var

2 su bardağı kereviz sapında 83 mg. kalsiyum var.

2 çorba kaşığı tahinde 126 mg kalsiyum var.

Bir bardak haşlanmış pazıda 102 mg kalsiyum var.

2 çorba kaşığı keten tohumunda 52 mg kalsiyum var.

1 su bardağı haşlanmış kıvırcık lahanada 94 mg kalsiyum var.

Orta boy bir papaya meyvesinde 73 mg kalsiyum var.

1 su bardağı su yosununda (kelp) 136 mg kalsiyum var.

12 tane Brazilya fıstığında 90 mg kalsiyum var.
 

Similar threads

  • Soru
Chia tohumunun tarihi uzun yıllar öncesine dayanmaktadır. Aztek ve Mayalar tarafından uzun yolculuklarda kendilerine güç versin diye bir kese içinde yanlarında bulundurdukları mucize bir besin kaynağıydı. Chia Maya dilinde ‘’enerji ve güç’’ anlamına gelmektedir. Bir inanışa göre Azteklerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
  • Soru
kalp hastalıklarına şifalı bitkiler - damar tıkanıklığına şifalı bitkiler Prof.Dr.Ahmet Maranki Kalp ve damar sağlığı ve damar tıkanıklığını gidermek için alıç çayı kürünü öneriyor. Kalp ve damar sağlığını korumak ve tıkalı kalp damarlarını açan alıç çayı hazırlamak için 1 su bardağı kaynar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
  • Soru
4 Bardak Bulgura Ne Kadar Su? Bulgur pişirirken dikkate almanız gereken su miktarı nedir? Bulgurun doğru oranda şişmesi ve lezzetli olması için su oranı önemlidir. Bulgurunuzun tane tane olması ve tam kıvamında pişmesi için 4 bardak su kullanmanız önerilir. Bulguru suyla demlemek, lezzetini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Şifalı Bitkiler 1. ADAÇAYI: Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Mide bulantısını keser. Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Göğsü yumuşatır. Astım hastaları için yararlıdır. 2. AHUDUDU: Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Terletir ve idrar söktürür...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
ÖNCE DOKTOR TEDAVİSİ BUNLAR TAKVIYE AKCİĞER HASTALIKLARI Andız otu kökü ezilip balla karıştırılarak yenirse akciğer kanamasına çok iyi gelir. Üzüm şırasının içinde bir ay bekletilen andız otu akciğer rahatsızlıkları ve vereme iyi gelir. Hıyar suyu akciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. Melek otu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Üst Alt