Kan beni tedavisi

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Kan beni tüm benler arasında en dikkat cazip olandır. Bilhassa yüz ve ense yerinde görmeye alışkın olduğumuz ben yada benler kendi içerisinde bir çok çeşidi bulunmaktadır. Zararlı, zararsız, kanserleşme, büyüme riski olan çeşitlere bir örnekte Kan Beni olarak gösterebiliriz. Kan Beni atar damarın olduğu her konumda oluşabilen isminden da anlaşılacağı üzere içinde ağır kan bulunan şişliklerdir. Vücudun her mekanında görülebilir, bulunduğu mekana nazaran hiçbir tehlikesi olmayacağı üzere önemli hayati riskleri de olabilir. Örneğin deride hiç sorun oluşum etmezken beğenilen yada dimağda olması hayati risk olarak bilinir.

Kan Beni Nasıl Anlaşılır?

Hususî bir testi olmayıp, gözle rahatça görülebildiği için kolaylıkla teşhis edilebilir. Fakat iç organlarda ortaya çıkan kan beni teşhisi ultrason, doppler ultrason, anjiografi, tomografi yahut MR üzere görüntüleme araçları ile teşhis edilir. Gayri taraftan çok büyük olanların beslendiği damarın tespiti için de yeniden bu tetkikler gerekebilir.

Neden Olur, Kimlerde Görülür?

Çoklukla doğuştan olup, vücutta al ben halinde olanlar sonradan da oluşabilir. Neden oluştuğu bilinmemektedir. Toplu iğne başı kadar olabileceği üzere portakal kadar velev bir bacağı kaplayacak kadar geniş olabilir. Damarsal kaynaklı olduğu için büyüme eğilimindedirler.

Kaç Çeşit Kan Beni Vardır?

Chery: Küçük damar benleridir,kırmızı noktacıklar biçimindedir.Ciltten hafif kabarıktır,estetik kusur dışında ağrı sızı üzere şikayete sebep olmaz.Yaş ilerledikçe vücutta sayıları artabilir.Sürtünmeyle yaralanırsa uzun müddet hafif kanama yapabilir.Tedaisi lazerle çok yalındır.

Hemanjiom: Daha büyük yapılardır en sık dudaklarda görülür.Genellikle doğuştan vardır ve bebek büyüdükçe büyüyebilir.Kafanın yarısını kaplayacak büyüklüklere erişebilir.Büyüdükçe daha güç tedavi edilir.Vücudun her noktasında ve iç organlarda olabilir.

Şarap lekesi (port vien stein) ;Kırmızı leke halindedir.En çok yüz yerinde görülür.Dar bir sahada olabildiği üzere tüm yüzü dahi kaplayabilir.Ciddi estetik kusur yapar ancak fiziki rahatsızlık vermez.Kol, bacak ve vücut üzere meydanlardaki kıyafetle kamufle edilebilir fakat yüz kesimi toplumsal kasvet yapar.

Kan Beni Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ameliyat ;Sorunun yerleşim mekanı, yapısı ve büyüklüğüne nazaran usul kullanılır. Çok tekrarlaması, abartılı iz bırakması, deformasyona neden olması ve yüksek risk sebebiyle ameliyatla tedavi büyük nispette terk edilmiştir ve daha çok teknolojiye sahip olmayan hastanelerde yapılmaktadır.

Ameliyatsız Tedavi Formları

Lazer

Radyo frekans

İRC

Termokoagülasyon

Köpük tedavisi

Bu prosedürler daha risksizdir. Tekrarlama ihtimali yok diyecek kadar azdır, fark edilir bir iz yahut deformasyon kalmaz.

Yeniden yüz ortamında görülen kılcal varisler damar beni sınıfına sokulmaz. Yeni doğanlardaki damar benleri yakından takip edilmeli büyüme varsa erken devirde tedavisi yapılmalıdır. Bunun dışında gül lekesi denilen illette bu guruba sokulabilir lakin gül lekesi daha çok leke üzeredir yani çıkıntılı değildir.Bu formda yüzeysel olanları tedavisinde daha çok lazer kullanılır.

Tedavi sorunun büyüklüğüne nazaran 1-5 seans sürebilir.

Kan beni tedavisi hangi kısımda yapılır ?

Aslında hangi kısımda olduğundan çok yukarıdaki teknolojilere sahip olan kısım daha değerlidir, temel sorun damarsal olduğu için damar cerrahlarının bahse hakimiyeti daha yüksektir lakin ameliyat gerekmesi durumunda yerleşim noktasına nazaran birden çokça bilirkişilik sahası tıpkı anda müdahalede bulunur.

Üst Alt