Kan beni

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
51
Coin
256,936
"Damar beni" marazı zaten geçmez kesinlikle eksperi tarafından tedavi edilmelidir. Tedavi seçimi illetin seviyesi, yaygınlığı ve tipine nazaran farklı metot ve teknolojiler kullanılır. Damar beni vücudun görünen her yanında olabildiği üzere iç organlarda da olabilmektedir. Bazen önemli kanamalara sebebiyet verebilir. Çoklukla kol, bacak ve yüz nahiyelerinde dudak kenarında görülür. 2 mm olabildiği üzere 30 cm büyüklüğe de ulaşabilir, bazen tüm yüzü yada tüm bacağı kaplayacak kadar geniş olabilir. Damar kaynaklı olduğu için devranla büyüme eğilimindedir. Güzel huyludur lakin hemanjiosarkom diye istenilmeyen huylu olan tipi de vardır ve çok seyrek rastlanır. Metotlar bu sahifede özet halinde yazmaktadır ayrıntılı bilgiyi her formül için yazılan sahifeden alabilirsiniz.

Damar beni tedavi formülleri

Ameliyatla tedavi;
Cilt kesilerek damar yumağının olduğu ortama ulaşılır ve doku kesilerek çıkarılır. Gelgelelim çok kanamalı ameliyatlardır. Önemli kan stoku ile ameliyata başlamak gerekir. Ameliyat sonrasında kan kaybı epey çokça olabilir. Hasta kaybına sebebiyet verebilir. Sünger üzere doku içine uzanır.

İlaç enjeksiyonuyla tedavi;
Damarı yakıcı sclerozan unsur damar içine enjekte edilir,ilaç verilen damar yumağı vakitle büzülerek yok olur.Seanslar halinde müdahale edilir. En az riskli ve uygun sonuç veren bir pratiktir. Biz kliniğimizde hayli başarılı sonuçlar aldık. Hastalarımızda kanama riski olmadan ameliyata bağlı iz kalmadan tedavi edebildik. Scleroterapi tecrübeli ellerde yüksek muvaffakiyetle uygulanabilmektedir.

Köpükle hemanjiom tedavisi;
Scleroterapide kullanılan unsurun köpürtülerek damara verilmesidir. Damar beninin içi tıkanmaktadır. Vakit alıcı bir usul ancak risksiz sonuç alıcı bir tatbiktir.

Lazerle damar beni tedavisi ;
Şarap lekesi, gül lekesi, örümcek ağı denilen tipler üzere yüzeysel ve orta seviyede kabarık olanlar için kullanılır, yüksek ışığın damar tümörünü tahrip etmesi esasına dayanır, aylık seanslar halinde uygulanır. Sorunun genişliğine nazaran 5-15 seans sürebilmektedir.

İ.R.C Tedavisi;
kızıl ötesi ışınlarla damar içinde pıhtılaştırma oluşturan bir cihazdır.Yüksek ısı taşıyan ışığın damar yumağı olan ortama uygulanmasıyla damar bir manada pişer ve yok olur.Etkisi tatbik anında ortaya çıkar. Bene dokunulduğu anda al mor imaj sarfiyat beyaza yakın bir renge bürünür. Külliyen ameliyatsız bir formüldür ve cildin üzerinden uygulanır. İRC ile damar beni tedavisi büyüklüğüne nazaran 1-3 seansta tamamlanır yani hastalık dar ortamdaysa bir seansta düzelir lakin geniş ortama yayılıyorsa seanslar gerekebilir. Ciltten çok kabarık hemanjiomlarda tek başına zayıf kalabilir bu durumlarda öbür tekniklerle birlikte kullanılır. Münhasıran küçük damar benlerinde çok pratik bir tedavi seçeneğidir. Tedavi tamamlandığında ya hiç iz kalmaz yada hafif bir yanık izi kalır burada uygulayıcının tecrübesi büyük değer taşır.

Termo koagülasyonla tedavi;
Çalışma prensibi şöyledir; Ucu elektrik kuvvetiyle ısınan metal çubuk hemanjioma dokunulur, dokunulduğu anda hemanjiomun içindeki kan 90-110 aşamaya kadar ısınır ve pıhtı haline dönüşür.Kanın pıhtı haline dönmesi büsbütün yok olduğu mealine gelir. Termokoagülasyonla hemanjiom tedavisi sonucu o anda görülen radikal bir tedavi seçeneğidir, 1 cm ve daha küçük tüm damar benlerinin tedavisinde itimatla kullanılabilir.

Üst Alt