Kan Kolesterolü Nasıl Düşürülür?Beslenmenizdeki yağ orantısını azaltın:Sağlıklı olmak için vücudunuzun yağa da gereksinimi vardır. Günlük beslenmenizdeki yağı azaltın ama külliyen kaldırmayın. Süt ve eserlerinin yağlı tüketmek noktasına yarım yağlı olarak tercih edin. Yumurtayı haftada 1 ya da 2 defa yemeye itina gösterin.Doymuş yağlar alanına doymamış yağları tercih edin:Katı yağlar doymuş, bitkisel yağlar ise doymamış yağ içerirler. Bu nedenle margarin üzere katı yağ noktasına, zeytin yağı üzere bitkisel yağları kullanın.Günlük Posa Tüketiminizi Artırın:Beslenmenizde posadan varlıklı besinlerin bulunması kan kolesterolünü düşürmeye yardımcı olur.Meyve ve Zerzevat Tüketin:Meyve ve sebzeler yüksek orantıda posa içerdiğinden ve antioksidan besinler olduğundan kolesterolü düşürmeye ve denetim altında tutmaya destek olurlar.Fizikî Aktivitenizi Artırın:Günlük fizikî aktivite yapılması kalp sıhhati için yararlıdır. Günde 30 dk yapılan yürüyüş bile HDL kolesterol seviyesini artıracak, kan basıncını düşürecek ve kan kolesterolünüzü istikrarda tutacaktır.Sigara İçiyorsanız, Bırakın:Sigara tasarrufu kalp marazlarının nedenlerinin arasındadır. HDL kolesterol seviyesini düşürür, kalp atım suratını ve kan basıncını artırır.Kilonuzu denetim altında tutun: Çokça kilo vücuttaki yağ nispetini artırabileceğinden kan kolesterolünüze artıracaktır. Beslenmenize dikkat eder ve kilonuzu denetiminizi sağlarsanız kolesterolünüzde denetim altında olacaktır.