Kan tükürmenin tedavisi İçin şifalı bitkiler
KAN TÜKÜRME
Tanımı: (Hemoptizi) Solunum sisteminden doğan bir hastalık neticesinde kan tükürmedir.
Nedenleri: Akciğer veremi, kalp yetmezliği, bronşektazi, akciğerlerde kan pıhtısı, zatüre. bronş veya akciğerlerde tümörler, abse veya kangren ve yaralardan oluşabilir. Gerçek olmayan hemoptizinin nedeni boğaz, diş etleri veya burundan gelen kanama olabilir.
Kan tükürme durumunda mutlaka uzman bir doktora danışmakta fayda vardır.
Öneriler: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı atkuyruğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.
* Bir miktar ayva kabukları soyulup mikserden geçirilerek lapa haline getirildikten sonra bir tülbent yardımıyla sıkılıp elde edilen suyu içilir.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı mersin ağacı yaprağı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, tok karnına içilir.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay ka-şığı nane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, bir çay kaşığı sirke ilavesiyle içilir.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç asma yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
* Bir litre suyun içine bir avuç nar çiçeği katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
KAN TÜKÜRME
Tanımı: (Hemoptizi) Solunum sisteminden doğan bir hastalık neticesinde kan tükürmedir.
Nedenleri: Akciğer veremi, kalp yetmezliği, bronşektazi, akciğerlerde kan pıhtısı, zatüre. bronş veya akciğerlerde tümörler, abse veya kangren ve yaralardan oluşabilir. Gerçek olmayan hemoptizinin nedeni boğaz, diş etleri veya burundan gelen kanama olabilir.
Kan tükürme durumunda mutlaka uzman bir doktora danışmakta fayda vardır.
Öneriler: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı atkuyruğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı içilir.
* Bir miktar ayva kabukları soyulup mikserden geçirilerek lapa haline getirildikten sonra bir tülbent yardımıyla sıkılıp elde edilen suyu içilir.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı mersin ağacı yaprağı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, tok karnına içilir.
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay ka-şığı nane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde iki kez, bir çay kaşığı sirke ilavesiyle içilir.
* Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç asma yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
* Bir litre suyun içine bir avuç nar çiçeği katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.