SoruCevap
Yeni Üye
1.Alkol ve sigara:
Alkol, münhasıran ağız, özefagus, farinks ve gırtlak kanseri riskini arttırmaktadır. Sigara ise akciğer kanserini arttıran en değerli faktördür.
2.Lif:
Lifli besinlerin kanser riskini azalttığı bulunmuştur.
3.Vejetaryen beslenme:
Araştırmalarda zerzevat yüklü beslenen kimselerin bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğu görülmüş, hatunlarda da zerzevat tüketenlerin, et tüketenlere orantıyla östrojen hormonunun daha az seviyede olduğu saptanmıştır. Bu da daha düşük mide ve göğüs kanseri riski mealine gelmektedir.
4.Flavonodler:
(suda eriyebilen bitki pigmentleri) Umumide tüm bitkilerde bulunur. Bu bahisteki ön araştırmalar bir flavonoid çeşidi olan quercetin'ce varlıklı olan elma ve soğanın bol tüketiminin birtakım kanser tipleri riskini azalttığını göstermiştir.
5.Lycopene:
Domates bir antioxidant olan lycopene içerir yapı olarak beta-carotene benzeri. Lycopene kanser hücrelerinin süratle çoğalmasını azaltır.
6.Brokoli, lahana, karnabahar:
Hayvanlar üzerinde yapılan ve tüp testleri sonuçları lahana, brüksel lahanası, brokoli karnabahar ın antikanserojen tesirleri olduğu tarafında çıkmıştır.
7.Omega-3:
Balık tüketimi birtakım kanser cinslerinin riskini azaltmaktadır.
8.Kahve:
Yapılan bir araştırmada günde 1-2 fincan kahve içenlerde kanser nispeti hiç içmeyenlerden daha az bunun yanında haddinden fazla kahve tüketimi kanser riskini arttırmaktadır.
9.Yağlar:
Yapılan araştırmalara nazaran doymuş ve hayvansal yağlarla beslenmek kanser riskini arttırmaktadır.
10.Olağan şeker:
Yüksek şeker alımı kanser riskini yükseltmektedir gelgelelim bu buna koşut öbür beslenme alışkanlıklarından da kaynaklanıyor olabilir.
11.Ziyade kilo:
Şişmanlıkta kanser riskini artırmaktadır.
12.Tuz:
Ziyade tuz alımı mide kanseri riskini arttırmaktadır.
Alkol, münhasıran ağız, özefagus, farinks ve gırtlak kanseri riskini arttırmaktadır. Sigara ise akciğer kanserini arttıran en değerli faktördür.
2.Lif:
Lifli besinlerin kanser riskini azalttığı bulunmuştur.
3.Vejetaryen beslenme:
Araştırmalarda zerzevat yüklü beslenen kimselerin bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğu görülmüş, hatunlarda da zerzevat tüketenlerin, et tüketenlere orantıyla östrojen hormonunun daha az seviyede olduğu saptanmıştır. Bu da daha düşük mide ve göğüs kanseri riski mealine gelmektedir.
4.Flavonodler:
(suda eriyebilen bitki pigmentleri) Umumide tüm bitkilerde bulunur. Bu bahisteki ön araştırmalar bir flavonoid çeşidi olan quercetin'ce varlıklı olan elma ve soğanın bol tüketiminin birtakım kanser tipleri riskini azalttığını göstermiştir.
5.Lycopene:
Domates bir antioxidant olan lycopene içerir yapı olarak beta-carotene benzeri. Lycopene kanser hücrelerinin süratle çoğalmasını azaltır.
6.Brokoli, lahana, karnabahar:
Hayvanlar üzerinde yapılan ve tüp testleri sonuçları lahana, brüksel lahanası, brokoli karnabahar ın antikanserojen tesirleri olduğu tarafında çıkmıştır.
7.Omega-3:
Balık tüketimi birtakım kanser cinslerinin riskini azaltmaktadır.
8.Kahve:
Yapılan bir araştırmada günde 1-2 fincan kahve içenlerde kanser nispeti hiç içmeyenlerden daha az bunun yanında haddinden fazla kahve tüketimi kanser riskini arttırmaktadır.
9.Yağlar:
Yapılan araştırmalara nazaran doymuş ve hayvansal yağlarla beslenmek kanser riskini arttırmaktadır.
10.Olağan şeker:
Yüksek şeker alımı kanser riskini yükseltmektedir gelgelelim bu buna koşut öbür beslenme alışkanlıklarından da kaynaklanıyor olabilir.
11.Ziyade kilo:
Şişmanlıkta kanser riskini artırmaktadır.
12.Tuz:
Ziyade tuz alımı mide kanseri riskini arttırmaktadır.