Son konular

Kanserde beslenme önerileri

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
1.Alkol ve sigara:
Alkol, münhasıran ağız, özefagus, farinks ve gırtlak kanseri riskini arttırmaktadır. Sigara ise akciğer kanserini arttıran en değerli faktördür.

2.Lif:
Lifli besinlerin kanser riskini azalttığı bulunmuştur.

3.Vejetaryen beslenme:
Araştırmalarda zerzevat yüklü beslenen kimselerin bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğu görülmüş, hatunlarda da zerzevat tüketenlerin, et tüketenlere orantıyla östrojen hormonunun daha az seviyede olduğu saptanmıştır. Bu da daha düşük mide ve göğüs kanseri riski mealine gelmektedir.

4.Flavonodler:
(suda eriyebilen bitki pigmentleri) Umumide tüm bitkilerde bulunur. Bu bahisteki ön araştırmalar bir flavonoid çeşidi olan quercetin'ce varlıklı olan elma ve soğanın bol tüketiminin birtakım kanser tipleri riskini azalttığını göstermiştir.

5.Lycopene:
Domates bir antioxidant olan lycopene içerir yapı olarak beta-carotene benzeri. Lycopene kanser hücrelerinin süratle çoğalmasını azaltır.

6.Brokoli, lahana, karnabahar:
Hayvanlar üzerinde yapılan ve tüp testleri sonuçları lahana, brüksel lahanası, brokoli karnabahar ın antikanserojen tesirleri olduğu tarafında çıkmıştır.

7.Omega-3:
Balık tüketimi birtakım kanser cinslerinin riskini azaltmaktadır.

8.Kahve:
Yapılan bir araştırmada günde 1-2 fincan kahve içenlerde kanser nispeti hiç içmeyenlerden daha az bunun yanında haddinden fazla kahve tüketimi kanser riskini arttırmaktadır.

9.Yağlar:
Yapılan araştırmalara nazaran doymuş ve hayvansal yağlarla beslenmek kanser riskini arttırmaktadır.

10.Olağan şeker:
Yüksek şeker alımı kanser riskini yükseltmektedir gelgelelim bu buna koşut öbür beslenme alışkanlıklarından da kaynaklanıyor olabilir.

11.Ziyade kilo:
Şişmanlıkta kanser riskini artırmaktadır.

12.Tuz:
Ziyade tuz alımı mide kanseri riskini arttırmaktadır.
 

Similar threads

  • Soru
Prostat kanserinin kesin nedeni bilinmediğinden dolayı, günümüzde de koruyucu yöntemler halen çok net değildir. Ancak son zamanlarda yapılan çalışmalar, diyet ve yaşam şekli değişiklikleri ile prostat kanseri riskinin azaltılabileceğini göstermektedir. Prostat Kanseri ve Beslenme : Domatesin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
KANSER NEDİR? Kanser; 200’den çokça çeşidi tanımlanan, kendine mahsus belirtileri bulunan, denetimsiz çoğalan hücrelerin sıradan işlevi olan hücreleri öldürmeleri sonucu ortaya çıkan önemli bir rahatsızlıktır. Kanser, yaş ve cinsiyet öbeklerine nazaran farklı biçimlerde görülebilir. Erkeklerde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
  • Soru
Beslenme kanser öncesinde, sırasında ve sonrasında çok kıymetlidir. Yapılan ilmî çalışmalarda, beslenmenin kanser üzerindeki aktifliği ortalama %35 olarak tespit edilmiştir. Kimi araştırmalarda bu nispet çok daha yüksektir. Bu noktada tesirli olanlar, bitkilerin kendilerinde bulunan aflatoksin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Tümör, organizmadaki birtakım hücrelerin denetimsiz çoğalmasıdır. Besin depoları denetimsiz harcanır !!! Kanser Oluşumuna Beslenmenin Tesiri :Diyet posası, kullanılan ek hususları ( nitrit, nitrat ), küf ve toksinler ( aflatoksin ), yiyeceği pişirme ve hazırlama yolları. ( kızartmalar ), tütün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kanser; denetimsiz çoğalan hücrelerin sıradan işlevi olan hücreleri öldürmeleri sonucu ortaya çıkan, birçok tipi tanımlanan bir hastalık kümesidir. Vücuttaki tüm doku ve organlarda kanser gelişebilir. Halk sıhhati yanından kanserin değeri, marazın öldürücü olma nispetinin yüksekliği ve sık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Üst Alt