Karaboyalık Köyü Sivaslı Uşak

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Karaboyalık Köyü Sivaslı - Karaboyalık Köyü Bilgileri - Karaboyalık Köyü Sivaslı Hakkinda - Karaboyalık Köyü Resimleri

Karaboyalık, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.

İlçe: SİVASLI - İl: UŞAK

Köy Muhtarı: İsmail Yılmaz

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon: Bilgi yok

Demografik Bilgiler:

İle Uzaklığı: 35 km

İlçeye Uzaklığı: 25 km

Rakım: 900 m

Tarihi
ESKİLERE DAYANMAKLA BERABER PERS VE YUNAN KALINTILARINA RASTLANMAKTADIR ESAS KÖYÜN İLK KURULUŞ YERİ OLARAK BİLİNEN KÖYBAŞI MEVKİSİDİR,VEDAHASONRA ŞİMDİKİ KÖYÜN OLDUGU YERE TAŞINMIŞDIR.CEŞİTLİ MEDENİYETLERE AİT KÖY ARAZİSİNDE CEŞİTLİ TİPTE MEZARLAR BULUNMAKTADIR.KÖY 2 VEYADA RİVAYETLERE GÖRE 3 AİLEDEN KURULMAKTADIR DAHA SANRALARI DIŞARDAN KATILIMLARLA ŞİMDİKİ HALİNİ ALMIŞTIR.KARABOYALIK İSMİ İSE ESKİDEN KULLANILAN KÖKBOYALARIN KÖYÜMÜZDE ÇOK MİKTARDA BULUNAN SİYAH BOYA OTUNDANDIR.BU OT HALA KÖYÜMÜZDE AGALAN MEVKİSİNDE BULUNMAKTADIR.KÖY ÇOKDA YÜKSEK OLMAYAN HALK ARASINDA TEPE TABİR EDİLEN DİGER ADIYLA KÜCÜK BİR KALYONA KURULMUŞ 120 HANEDEN OLUŞAN ETRAFI YEŞİLLİK ŞİRİN BİR KÖYDÜR. YAZAN:K.TUNCER

Kültür
TÜRK İSLAM KÜLTÜRÜ

Coğrafya
Uşak iline 35 km, Sivaslı ilçesine 10 km uzaklıktadır.

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 420
2000 350
1997

Ekonomi
HAYVANCILIK VE TARIM

Muhtarlık [değiştir]
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - İsmail Yılmaz

Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır 3 sınıfa kadar eğitim vardır üst sınıflarda eğitim taşımalı olarak yapılmaktadır. İçme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur (yapıldı) . Köyde sağlık kurumu bulunmamaktadır.

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net

Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Üst Alt