Karadeniz Mutfağının Özellikleri

SoruCevap

Üye
Çözümler
1
Tepkime
62
Yaş
36
Coin
256,935
Karadeniz'e ozgu lezzetlerin başında hamsi, karalahana ve mısır gelir Karadeniz halkı hamsi ile pek cok yemek hazırlamaktadır Bunlardan en bilinenleri hamsili pilav, hamsi koftesi, hammsi tatlısı, hamsi corbasıdır

Bilindiği gibi karalahana A ve C vitaminleri bakımından oldukca zengindir Karadeniz halkı karalahanayıda mutfaklarndan bu nedenle eksik etmezler

Mısır ise, başta ekmek olmak uzere pek cok Karadeniz yemeğinde kullanılır Sıkca tuketilen malzemeler arasında turşu, tereyağı ve peynir de yer alır

Zorlu coğrafyasına karşın doğadan toplanan ceşitli bitkiler de yore mutfağı lezzetlerine katkıda bulunur
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Üst Alt