karadut pekmezi nelere iyi gelir
Kan eksikliği bulunan hastalarda çok büyük faydalar sağlar
Mide hastalıklarında özellikle, ülser hastalığına iyi gelir
Astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır
Soğuğa karşı vücut direncini arttırıcı özelliğe sahiptir
Sporcular için bir enerji deposudur
Bebeklerin büyümesinde ve gelişmesine yardımcı olur
Çocukların zeka gelişimine yardımcı olur
Gargara halinde ağız ve boğaz hastalıklarında etkilidir
Çocuklarda sıklıkla rastlanan pamukçukta da yaygın olarak kullanılır
Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde az miktarda üretilen karadut pekmezi 120 liradan (kilogramı) satışa sunuldu
Pekmez satıcısı Atilla Tiryaki, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yörede karadut pekmezinin her biri 150 ila 250 yıllık yaklaşık 60 ağaçtan elde edilen karadut meyvesinden üretildiğini söyledi Tiryaki, yılda sadece 100 ila 150 kilogram arasında karadut pekmezinin üretiminin yapıldığını vurgulayarak, dut meyvelerinin tamamen organik üretildiğini ve pekmezlerin de güneş altında hazırlandığını kaydetti
Tiryaki, karadut pekmezinin adeta şifa kaynağı olduğunu kaydederek,"Karadut pekmezi akciğer kanseri, ağız içi yaraları, mide ağrıları gibi hastalıkların tedavilerinde kullanılmaktadır Ayrıca pekmezimiz erkeklerde cinsel gücü de artıran özelliğe sahip Karadut pekmezi adeta şifa kaynağıdır" dedi
Özellikle son yıllarda başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok yerinden yoğun talepler almaya başladıklarını dile getiren Tiryaki, sınırlı miktarda pekmez üretimi yapıldığı için gelen taleplere cevap veremediklerini sözlerine ekledi
Kan eksikliği bulunan hastalarda çok büyük faydalar sağlar
Mide hastalıklarında özellikle, ülser hastalığına iyi gelir
Astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır
Soğuğa karşı vücut direncini arttırıcı özelliğe sahiptir
Sporcular için bir enerji deposudur
Bebeklerin büyümesinde ve gelişmesine yardımcı olur
Çocukların zeka gelişimine yardımcı olur
Gargara halinde ağız ve boğaz hastalıklarında etkilidir
Çocuklarda sıklıkla rastlanan pamukçukta da yaygın olarak kullanılır
Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde az miktarda üretilen karadut pekmezi 120 liradan (kilogramı) satışa sunuldu
Pekmez satıcısı Atilla Tiryaki, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yörede karadut pekmezinin her biri 150 ila 250 yıllık yaklaşık 60 ağaçtan elde edilen karadut meyvesinden üretildiğini söyledi Tiryaki, yılda sadece 100 ila 150 kilogram arasında karadut pekmezinin üretiminin yapıldığını vurgulayarak, dut meyvelerinin tamamen organik üretildiğini ve pekmezlerin de güneş altında hazırlandığını kaydetti
Tiryaki, karadut pekmezinin adeta şifa kaynağı olduğunu kaydederek,"Karadut pekmezi akciğer kanseri, ağız içi yaraları, mide ağrıları gibi hastalıkların tedavilerinde kullanılmaktadır Ayrıca pekmezimiz erkeklerde cinsel gücü de artıran özelliğe sahip Karadut pekmezi adeta şifa kaynağıdır" dedi
Özellikle son yıllarda başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok yerinden yoğun talepler almaya başladıklarını dile getiren Tiryaki, sınırlı miktarda pekmez üretimi yapıldığı için gelen taleplere cevap veremediklerini sözlerine ekledi