Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karides Haşlaması Tarifi Resimli

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Karides Haşlaması Tarifi Resimli
Resimli Karides Haşlaması Tarifi
Karides Haşlaması
Karides Haşlaması nasıl yapılır, Karides Haşlaması yemek tarifi

imageskarideshaslamasitarifiresimli5ad4562675d49

Malzemeler
yarım kg ( 2530 adet) kucuk karides
810 bardak su
1 2 kahve fincanı sirke
2 yemek kaşığı tuz

Hazırlanışı

Bir tencereye olculu su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın Yıkanmış karidesleri bu suyun icinde 10 dk pişirin

Kaynama suyunu boşaltın ve karidesleri soğuk sudan gecirin Karideslerin başlarını kopartıp şeffaf kabuklarını cıkartın Sırtındaki siyah iplikciği de ayırın Haşladığınız karidesi istediğiniz bicimde değerlendirin

Bir tencereye olculu su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın Yıkanmış karidesleri bu suyun icinde 10 dk pişirin

Kaynama suyunu boşaltın ve karidesleri soğuk sudan gecirin Karideslerin başlarını kopartıp şeffaf kabuklarını cıkartın Sırtındaki siyah iplikciği de ayırın Haşladığınız karidesi istediğiniz bicimde değerlendirin

Not: Marmara ve İzmir bolgesinde avlanan karideslerin 5060 adedi 1 kg gelir Oysa İskenderun, Mersin karidesleri, iri oldukları icin 3035 adedi 1 kg gelebilir
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri