Son konular

Karıt Köyü Safranbolu Karabük

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
56
Coin
256,936
Safranbolu Karıt Köyü - Karıt Köyü Hakkında - Karıt Köyü Tanıtımı - Karıt Köyü Resimleri

Tarihi

Karıt kötü 4 km güneyden kuzeye kıran mevkine oradanda şimdiki yerine taşınmışdır, mezarlıklardan anlaşıldıgı kadarıyla sakız agaclarının 250 300 yıl lık oldugu bilinmektedir ,köyümüzde 400 yıllık civarında oldugu zannedilen taşköprü ve hamam bulunmaktadır

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgiler tarih bakımından değerli bir köydür ve köyümüz rumlardan kalmıştır.Bir çok şarap mahseni ve taşköprüsü bulunmaktadır.şu anda ise değirmeni yıkılmış ve yeni değirmen yapılmaktadır.Kara çalılık adlı piknik yeri bulnmaktadır,ve yemekleri safranbolu yemekleriyle aynıdır. kadınlarımız ise kendi aralarında kuran ziyafeti vermekte ve ikramlar dağıtmaktadır.

Coğrafya

Karabük iline 10 km, Safranbolu ilçesine 8 km uzaklıktadır.

İklim

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Ama bide yerlilere sorulduğunda hem karasal ve hem de karadeniz iklimi bulunr.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007 515
2000 308
1997 413

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.2 yıldan beride sanayi faliyet göstermiş ve birçok iş yeri çalışmaya başlamıştır.şimdi ise hayvancılık azalmıştır.

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu kapatılmıştır. Sebebi öğrencilerin daha iyi eğitim alabilecekleri şehiriçindeki okullara yönlendirilmesidir. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur ama 15 günde bir doktor gelir. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. karıt köyünün ilköğretim okulu şimdi ise dernek olarak kullanılıyor ve dernek değişik aktiviteler ve düğünleri hazırlıyor, içme suyu şebekesi ve her evde telefonu bulunmaktadır

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Üst Alt