Kaş dökülmesi ilacı

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Tedavi planında esası dökülme sebebinin tespit edilmesi esas teşkil eder. Her ne kadar sıklıkla net bir neden ortaya konamasa da araştırma yapılıp ona göre ilaç belirlenmelidir. Yine sıklıkla uygulamalardan alınan cevap yetersiz olduğu için sonuçta kaş ekimi yapılır ama öncelik ilalar kullanmak olmalıdır.

Kaş Dökülmesi İlacı

Yukarıda bahsedildiği gibi sebebe yönelik olarak kullanılacak durumlar

Demir Eksikliğine Bağlı Dökülme

Aslında bu teşhis sık konsa da genellikle hastayı ikna etmek için söylenir. Demir eksikliğinin kaşı dökmesi beklenmez ancak yine de kansızlık varsa düzeltilmeli, bunun için demir içeren ilaçlar kullanılmalıdır çünkü özünde tedavi edilmesi gereken bir durumdur.

Guatra Bağlı Kaş Dökülmesi

Guatr hastalığı iki türlü olabilmektedir

Hormonların düşük olması (hipotiroidi); Düşük olan hormon düzeyini normale getirecek miktarda tiroid hormonları alınır.

Hormonların yüksek olması (hipertiroidi, zehirli guatr); Hormon düzeylerini azaltan ilaçlar kullanılır.

Her iki durum da kaşlardan bağımsız bir şekilde düzenlenmesi gereken durumlardır, guatr iyileştiğinde dökülmenin de durması beklenir. Guatr tedavisi devam ederken ek olarak B7 vitamini (biotin) alınması daha etkili sonuç alınmasını sağlar.

Yaşa Bağlı Kaş Seyrelmesi

Yaşlılığa bağlı olarak bütün dokularda olduğu gibi kaşlarda da kalite kaybı olur, kalite kaybını önlemek için ilaç kullanılmazsa bir süre sonra tamamen dökülebilir. Akla ilk gelen eksiklik B7 vitaminidir ancak beslenmeye bağlı olarak keratin, L-Sistin ve methionin gibi kılın yapım maddelerinin az alımına da bağlı olabilir.

Çeşitli Yaralanmalar

Yara ya da ameliyat izi gibi olur, bölgede kök olmadığı için ilaçla düzelmez, tek çözüm ekimdir.

Seboreik Dermatit

Çoğu mantar kaynaklı bir tür egzamadır. Egzamanın deriye verdiği rahatsızlık kökleri de etkileyerek dökülmelerine neden olabilir. Hastaların çoğunda aynı anda saçlı deride de seboreik dermatit olur. Climbazol içeren şampuan kullanılmalı ve kaşlar de bunla yıkanmalıdır.

Kaş Küsmesi

En sık karşılaşılan tüptür. Kendiliğinden olabileceği gibi yanlış alıma bağlı olarakta ortaya çıkabilir. Küsmede kaşlar bir anda yok olmaz, kalite kaybı başlar giderek artar ve kıllar tüy haline gelir. Tüyler de zamanla dökülerek tamamen yok olabilir. Tamamen yok olduğunda kökler öleceği için ilaçlardan cevap alınamaz. Ancak tüyleşmiş kaşlar varsa ve bu dönemde ilaç başlanırsa kalite artışı sağlanıp ciddi olumlu cevap alınabilir. Dökülme alanının ilaçla günde iki defa ıslatılması yeterli olur ancak daha sık kullanılırsa kaşlar daha erken ve daha kaliteli çıkar. Burada önemli olan kökler tamamen ölmeden tedaviye başlamaktır.

Saçkıran

Vücutta kıl olan her yerde görülebilir, sınırlı bir şekilde kayıp vardır. Tedavide şunlar kullanılabilir:

Sarımsak; kesilip deri tahriş olana kadar sürülür, deri iyileşmeye başladığında yeniden sürülür. Başarı şansı % 40-50 civarındadır.

Kortizon enjeksiyonu; Dermatolog tarafından yapılır başarı şansı % 80 civarıdır.

Kaş dökülmesi ilaçla düzelmediğinde diğer uygulamalara geçilmelidir.

Kaş Konturu

Kalıcı kontur yaptıranların ortak fikri kalıcı konturdan sonra kaşlarının daha fazla döküldüğü yönündedir. Burada kullanılan boyaların köke verdiği zarar dökülme yapabilir. Kalıcı makyaj dense de kalıcı değildir, memnuniyet oranı yıllar geçtikçe azalır çünkü hem suni görünür hem de renk değiştirir, kıl tekniği gibi isimlerle yapılsa da sonuçta hepsi dövmedir. Tüm kaş kayıplarında uygulamaktadırlar ancak ekimle kıyaslanamayacak kadar yetersiz bir uygulamadır.

Kaş Ekimi

Her tür kayıp tedavisinde kullanılmaktadır. Enseden alınan kökler istenilen alana istenilen sıklıkta yapılabilir. Ancak ekimi yapan doktorun bu konudaki tecrübesi ve köklere verdiği açı doğallıkta çok önemlidir. Araştırma çok ayrıntılı yapılmalıdır. Ekim açısı 25-39 derece olmalıdır.
 
Üst Alt