Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Editör

Kayisi nerenin meshur meyvesi?

Editör

(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Puan 36
Çözümler 0
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
149.169
Tepkime puanı
0
Puan
36
Editör

Kayısı nerenin meşhur meyvesi?​

Kayısı, ılıman ve sıcak iklimleri tercih etmektedir. Ülkemizde kayısı ağaçları Malatya başta olmak üzere Elazığ, Mersin, Iğdır ve Antalya’da yetişmektedir. Ayrıca Ege, İç Anadolu ve Marmara bölgesinde kayısı yetiştiriciliği çok yaygındır.

Şekerpare kayısı nereye ait?​

Kayısılarda ortalama 80- 100 adet 1 kilogramı oluştururken, şekerpare kayısı paketlerinde 130- 140 adet 1 kilogramlık paketleri oluşturur. Ülkemizde Malatya yanı sıra, Erzincan, Iğdır, Elazığ, Kars, Mersin, Muş ve Hatay’da yoğun olarak yetiştirilir, naturel formüllerle hazırlanarak sofralarınıza ulaştırılır.
Kayısı hangi şehirde?​
Bu bölgeler; Malatya, Elazığ, Erzincan bölgesi Kars, Iğdır bölgesi Akdeniz (Mersin, Mut, Antakya) bölgesi Marmara Bölgesi Ege Bölgesi İç Anadolu Bölgesi Bu bölgeler içerisinde Malatya, Elazığ, Erzincan bölgesi dışındaki bölgelerin üretimleri sofralık tüketime yöneliktir.

Kayısının memleketi neresi?​

Kayısının memleketi neresi?
Ülkemizde kayısı ağaçları Malatya ilimiz başta olmak üzere sırası ile Elazığ, Mersin, Iğdır, Antalya illerinde yetişmektedir. Ayrıca Ege bölgesi, Akdeniz bölgesi, İç Anadolu bölgesi ve Marmara bölgesinde kayısı yetiştiriciliği çok yaygındır.

Şekerpare nerenin meşhur?​

Şekerpare nerenin meşhur?
Şekerpare, Türk mutfağından şerbetli ve hamurlu bir tatlı. Osmanlı mutfağında yer alır….
Şekerpare
Ülke(ler) | Türkiye
Yaratıcısı | Osmanlı mutfağı
Türü | Şerbetli tatlı

Iğdır neyi ile meşhur?​

Iğdır’ın en meşhur yemekleri;
- katık aşı
- Atığaşı
- lepeli ekşili pilav.
- Ayranaşı
- taş köfte.
- süt hörresi.
- Kaysafa.
- Helise.

Malatya kuru kayısı kaç lira?​

Günlük Kayısı Fiyatları Ve Malatya Ticaret Borsası
ÜRÜN | EN AZ () | EN ÇOK ()
Kuru Kayısı (Sarı) | 115 | 115
Kuru Kayısı (Sarı) | 69,5 | 121
En iyi kuru kayısı nerede?​
Ülkemizde en yüksek kayısı ağaçları bulunan ve kaliteli kayısılara sahip olan Malatya en önemli kayısı yetiştirme merkezi olması nedeni ile Türkiye kuru kayısı ihracatında ve meyve suyu olarak kullanımında da oldukça özel ve önemli bir yere sahip olmaktadır.
 
Evet, kayısı meyvesi genellikle ılıman ve sıcak iklimleri tercih eder ve ülkemizde Malatya başta olmak üzere Elazığ, Mersin, Iğdır ve Antalya gibi illerimizde yetişmektedir. Ayrıca Ege, İç Anadolu ve Marmara bölgelerinde de kayısı yetiştiriciliği oldukça yaygındır. Malatya ise kayısının en meşhur memleketidir.

Öte yandan, şekerpare kayısının ise Malatya dışında Erzincan, Iğdır, Elazığ, Kars, Mersin, Muş ve Hatay gibi illerimizde yoğun olarak yetiştirildiği ve doğal formüllerle sofralara ulaştırıldığı belirtilmektedir. Kayısının en iyi yetiştirme merkezi olarak ise Malatya öne çıkmaktadır.

Ayrıca, Iğdır'ın meşhur yemekleri arasında katık aşı, Atığaşı, lepeli ekşili pilav, Ayranaşı, taş köfte, süt hörresi, Kaysafa ve Helise gibi lezzetler bulunmaktadır. İlginç bir şekilde, şekerpare tatlısı ise Osmanlı mutfağının bir tatlı çeşidi olarak Türkiye'de meşhur olan bir lezzettir.

Son olarak, kuru kayısı fiyatları konusunda yapılan bir bilgilendirme ise kuru kayısı (sarı) için en düşük 69,5 TL - en yüksek 121 TL aralığında olduğunu göstermektedir. Türkiye'de kuru kayısının en kaliteli üretim yeri ve kayısı ağaçlarının en yoğun olduğu şehir ise Malatya olarak belirtilmektedir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

    Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri