Son konular

Kazım Kurt Kimdir - Kazım Kurt Biyografisi

SoruCevap

Yeni Üye
Tepkime
57
Coin
256,936
Kazım Kurt Hakkında Bilgi,
Kazım Kurt Biyografi

Avukat Kazım KURT Cumhuriyet Halk Partisi ESKİŞEHİR Milletvekili Adayı..
7 Ekim 1957 yılında Eskişehir, Seyitgazi İlçesi, Yenikent Köyü’ nde doğdum. 1980 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ ni bitirerek avukatlık yapmaya başladım. Halen Eskişehir’ de yaşamaktayım. Evli ve iki çocuk babasıyım.

1986’ dan beri CHP üyesi olarak Eskişehir’ de; İl Yöneticiliği, Merkez İlçe Başkanlığı, Kurultay Delegeliği, Milletvekili adaylığı görevlerinde bulundum.

Seyitgazi Spor, Seyitbattalgazi Vakfı, Kırım Gelişim Vakfı, Eskişehir Gelişim Vakfı, Halk Evleri kurucularından ve yöneticilerindenim. Eskişehir Kırım Derneği, ESKİ Spor, DİSK Emekli Sen üyesiyim. 400 e yakın sivil toplum örgütünün katılımı ile gerçekleşen ve son bir yılda Eskişehir’ e damgasını vuran ESKİŞEHİR KENT KONSEYİ’ nin başkanı olarak görev yapıyorum. Bu konseyin oluşturduğu Türkiye Kent Konseyleri Platformu dönem Başkanı’ yım.

2009 yerel seçimlerinde Yılmaz BÜYÜKERŞEN’ in yanında bulundum. Odunpazarı ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olarak seçildim. İki yıldan bu yana Büyükşehir Belediye Meclis Başkan vekilliği görevinde bulundum.

Eskişehir siyasetinde tanınan ve bilinen bir kişi olarak partimize yararlı olacağımı düşünüyorum. Bu nedenle Milletvekili adayı oldum.

Kazım Kurt

Üst Alt